IZLEČITE RAK PROSTATE uz pomoć ovih SUPERNAMIRNICA

Narodni lekovi, Ostalo

6 supernamirnica protiv raka prostate

Biljna hrana ima neprocenjivu vrednost u borbi protiv karcinoma. Brojne nezavisne studije postavile su ZELENI ČAJ, KURKUMU, PARADAJZ, BROKOLI, ŠIPAK I KARFIOL na vrh lestvice „supernamirnica“, delotvornih protiv raka prostate.

Istraživači iz Wisconsina ponudili su značajne dokaze da polifenoli iz zelenog čaja sprečavaju i leče rak prostate.

Istraživači iz Kentuckyja otkrili su djelotvornost kurkumina. Glavni sastojak kurkume tera tumorske ćelije na samouništavanje.

Naučnici iz Illinoisa i Ohija dokumentovali su učinkovitost paradajza, u sprezi s brokolijem, protiv bolesti, koje se muškarci užasavaju.

Ostale namirnice koje suzbijaju rak prostate uključuju šipak i njegov sok, te druge zeljaste biljke, kao što su prokelj, kineski kupus, karfiol i soja.

U nastavku vam predstavljamo supernamirnice i njihove materije, koje deluju protiv raka prostate.

ZELENI ČAJ i polifenoli

Glikoprotein koji luči prostata, poznat i pod skraćenicom PSA (prostatno specifični antigen), klinički je najkorišćeniji marker u otkrivanju raka prostate.

Sredstva, koja snižavaju nivo testosterone, ujedno snižavaju i nivo PSA. Budući da polifenol, u zelenom čaju, snižava nivo PSA u ćelijama raka prostate, ova namirnica zasluženo nosi naziv borca protiv ovog oblika raka.

Sastojak zelenog čaja epigalokatehin galat (EGCG) također pridonosi terapiji protiv raka prostate i drugih oblika karcinoma.

Green tea

KURKUMA i kurkumin

Kurkumin je prirodni karotenoid i polifenol, koji se dobija iz kurkume (Curcuma longa). Zahvaljujući svojoj strukturi, karotenoidi su borci protiv slobodnih radikala – molekula koje oksidacijom škode ćelijama.

Osim što neutralizuju slobodne radikale, karotenoidi iz kurkumina pomažu imunološki system, kod ljudi i ostalih kičmenjaka.
Kurkumin takođe deluje antibakterijski i antikancerogeno. Studije su pokazale da kurkumin onemogućuje rast brojnih tumora, a može se koristiti i u kombinaciji s konvencionalnom terapijom protiv raka.

ŠIPAK i elagitanini

Sastojci šipka mogu zaustaviti širenje raka, tvrde istraživači s Kalifornijskog sveučilišta u Los Angelesu.

Naučnici s Kalifornijskog sveučilišta identifikovali su nekoliko sastojaka koji pomažu u sprečavanju nastanka raka prostate i širenja metastaza. Najaktivniji sastojci u ovom smislu su elagitanini, koji se u probavnom traktu pretvaraju u spojeve s moćnim antioksidanskim i protivupalnim svojstvima. Isti naučnici su otkrili šest aktivnih sastojaka soka šipka, koji pomažu u zaustavljanju razvoja hormonalno uslovljenog raka dojke. Ti sastojci blokiraju aromatazu, enzim koji pretvara androgen u estrogen.

Naučnici s Izraelskog instituta za tehnologiju u Haifi utvrdili su da sok šipka pomaže kod mnogih komplikacija pacijenata na dijalizi. Između ostalog, snižavaju stopu smrtnosti od srčanih bolesti i infekcija kod takvih pacijenata.

KARFIOL i sulforafani

Desetine studija povezuju ishranu, koja sadrži karfiol, s nižim stopama raka. Ovo se posebno odnosi na rak bešike, dojke, debelog creva, jajnika i prostate.

Veza između karfiola i prevencije raka ne iznenađuje, jer karfiol sadrži sulforafane (glukozinolate i tiocijanate) – fitonutrijente, koji na razne načine deluju protiv raka.

Hranjive materije iz karfiola obuhvataju i vitamine A i C, koji takođe imaju antioksidativna svojstva.

Brokoli i paradajz

Sinergija PARADAJZA i BROKOLIJA

Ovaj polifenol ima bogat tandem biljaka, pokazao se delotvornim u eksperimentima na miševima. Paradajz i brokoli pojedinačno smanjuju rast tumora za 34-42 posto. Međutim, kad se ove dve biljke jedu zajedno, tumorske ćelije smanjene su za 52 posto. Ovo znači da je kombinovanje paradajza i brokolija proizvelo sinergijski učinak u borbi protiv raka prostate.

Brokoli deluje jače i kada se koristi zajedno s karfiolom.
Istraživačke metode su sve modernije, ali današnji naučnici se vraćaju prirodnim supernamirnicama, kao pomoći u borbi protiv bolesti.

Moć jestivih biljaka potvrđuje vrednost prirode u očuvanju ljudskog zdravlja i postizanju dugovečnosti.

Izvor: alternativa-za-vas.com

786 comments