japanska metoda za ravan stomak

Fantastična japanska metoda: Lezite i izgubite centimetre u struku! (VIDEO)

Mršavljenje

Vrlo elegantna, laka i efikasna mogucnost izgubiti centimetre u struku. Ne treba nista raditi, samo leci na savijeni u rolnu peskir i gubiti centimetre u struku. Ovo je metoda japanskog doktora Fukucudzi (68), autora poznate knjige, prodate u vise od 5 miliona primjeraka, pise portal uspesnazena.com

Doktor Fukucudzi je specijalista za karlicne probleme vec 20 godina, koji je otkrio da je glavni uzrok velikih naslaga na struku u razilazenju karlicnih i podrebarnih kostiju. Nakon niza eksperimenata i ogleda, utvrdio je istinitost svoje hipoteze i osmislio vjezbe za brzo mrsavljenje struka. Iako se, ono sto treba da se radi, ne moze nazvati vjezbama.

Sustina metode je: lezati na savijenom u rolnu peskiru nekoliko minuta tri puta dnevno. Rezultat: gubitak suvisnih centimetara u struku.

https://youtu.be/Wz08af8pcJ0

Dakle, evo šta treba raditi:

1. Napraviti rolnu (valjak) od peškira i umotati ga u neku traku

2. Sjesti na cvrstu i ravnu povrsinu (ne krevet!), bolje na pod.

3. Polozaj peskira mora biti tacno ispod pupka

4. Provjerite, napravite kažiprstima sa obje strane liniju od pupka do peškira. Savijeni peškir mora biti malo širi od širine ledja

5. Opustite se. Stavite noge u širini ramena i savijte stopala tako da se dodiruju samo palčevi

6. Ruke ispružite iznad glave

7. Okrenite dlanove na dole i sastavite male prste

Iskreno rečeno, prilično neprijatna poza. Ako vam je teško po prvi put ispružiti ruke, ne sekirajte se, ispružite kako možete. Bitno je da se uvjerite da se dodiruju mali prsti na rukama i palčevi na nogama.

To je to! U ovom polozaju treba da lezite 5 minuta. Mozete tako lezati 3 puta dnevno, ali prvi put ne vise od 5 minuta.

Nije tesko, ali na pocetku postoji neprijatan, cak i bolan osjecaj, jer ce vas skelet poceti da se vraca u njegov prirodan polozaj. Ako vam je isuvise tesko izdrzati neophodnih 5 minuta, pocnite sa minut-dva i svaki dan povecavajte, dok ne dodjete do 5 minuta. I ne propustajte ni jedan dan da biste dobili stabilan rezultat! U sustini to je vrsta protezanja. Ako pomjerite valjak ispod grudi – imacete efekat podizanja grudi. Ako ga stavite na dio ispod rebara – struk ce postati vise izrazen.

Samo budite pazljivi, jer cak i za pet minuta lezanja u ovoj pozi, kosti i zglobovi pomjeraju se.

Dakle, poslije seanse ustajte veoma polako. Prvo na stranu, onda sjesti, a tek onda ustati. Izbjegavajte nagle pokrete. Naravno, ako imate bilo kakvih problema sa kicmom, ledjima, posavjetujte se sa svojim ljekarom ili ortopedom – da li smijete raditi ovu vjezbu.

Cak i ako ne vjerujete u ovu metodu, nista vam ne smeta da probate. Preporucujem da izmjerite svoje obime do i poslije tretmana, barem prvi put i bicete prijatno iznenadjene!

Kod mene, poslije petog puta (nisam se mjerila poslije prvog) nestalo 2cm u struku, 2cm ispod grudi i 2 cm u stomaku, a visina se povecala za 0,8 cm. Tesko povjerovati, ali to je istina! Sa vremenom ispravlja se drzanje i imate lijep, zdrav osjecaj u cijelom tijelu, prestaju bolovi u ledjima.

Probajte i vi i napisite svoje iskustvo u komentarima. Sigurna sam da ce biti veoma interesantno

 

Izvor: uspesnazena.com

16.529 comments