crveni luk

LEK NAŠIH BAKA za tretiranje astme, bronhitisa, kašlja i problema sa plućima

Astma, Bronhitis

Mnogo ljudi ima različite problem sa plućima ali najčešći su astma, bronhitis, i različiti oblici kašlja.Problema sa plućima mogu biti uzrokovani kako infekcijama , tako i različitim drugim stanjim, alergijama, te naravno pušenjem.

Prenosimo vam u narodu poznati lek protiv ovih problema , posebno astme kako plućne tako i srčane. Lek su pripremale u različitim varijacima još naše bake i verujte, znale su šta rade. Evo šta vam je potrebno i kako se sprema:

– pola kilograma crvenog luka
– pola kilograma šećera
– 2 limuna
– 1,5 litar vode
– 7 velikih kašika domaćeg meda

Šećer u metalnoj zdeli umereno zagrevamo i mešamo dok ne porumeni, dodamo sitno iseckani luk , kratko propržimo i dodamo vodu. Sve skupa kuvamo da voda vri na umerenoj temparaturi dok ne ispari 1/3 vode.

Potom pustimo da se ohladi , dodamo sok od 2 isceđena limuna i med te sve dobro mešamo da se potpuno ujednači. Ostavimo da odstoji smesa, zatim je procedimo (od komadića luka) i sipamo u staklenu bocu. Potrebno je koristiti 1 supenu kašiku napitka pre svakog obroka dok se kompletna količina ne potroši. Po potrebi napravite novu mešavinu i ponavljajte postupak dok se pluća ne izleče. Deca uzimaju male kašičice napitka prije svakog obroka.

Izvor: zdravljebezdoktora.com

301 comments

Оставите одговор