Rešite se BOLOVA U ZGLOBOVIMA i ČUKLJEVA na nogama!

Kosti i mišiće, Narodni lekovi

Hallux valgus ili čukalj najčešća je koštana deformacija u području stopala (a po nekim procenama možda i najčešća deformacija mišićno-koštanog sistema uopšte). Nalazimo ga u svim narodima i rasama, a smatra se da je jedan od najvažnijih činilaca nošenje uske obuće s visokom petom.

Čukljevi – sami po sebi su naslage soli. Njihovom formiranju doprinose: grip, angina, giht, loš metabolizam, pogrešna ishrana, reumatske infekcije ali pre svega dugo nošenje neudobne obuće. Stoga nije čudno da se u preko 80% slučajeva javlja kod žena, obično u četvrtoj deceniji života. Vrlo je važna i nasledna komponenta pa se procenjuje da oko 60% pacijenata s haluks valgusom ima člana u porodici s istom deformacijom.

Kliničkom slikom dominira bol zbog pritiska obuće, te posledična upala, koja se javlja usled te iritacije. Takođe se bolesnici žale na bolove, a kod uznapredovalih slučajeva dolazi i do sekundarne deformacije ostalih prstiju, odnosno sekundarnih degenerativnih promena u srednjem delu stopala.

Čukljevi na nogama su prava „noćna mora“ za ljude: veoma je teško pronaći odgovarajuću obuću, žuljaju, smetaju, bole i pored svega toga – daju vrlo ružan izgled noge.

Operacija uklanjanja čukljeva je samo privremeno rešenje. Međutim, tradicionalna medicina ima efikasna sredstva u rešavanju ovog problema.

Za početak veoma je dobro očistiti organizam od naslaga soli na sledeći nacin:

Prvi korak: Čišćenje organizma od soli

Uveče, 1 kašiku izsitnjenog, suvog lovorovog lista preliti sa 300 ml vode i kuvati 5 minuta (u emajliranom sudu). Posle sve preliti u termos i ostaviti do jutra. Ujutru procediti i piti u toku dana manjim gutljajima (nemojte popiti sve odjednom).

Postupak raditi 3 dana uzastopno, pripremajući svako veče svež napitak.

Tretman ponovite za 7 dana.

Nemojte da se iznenadite ako budete imali čestu potrebu za mokrenjem. Ovo je znak da su se soli u organizmu počele rastvarati i pomalo iritirati bešiku. Rezultat ćete osetiti posle desetak dana.

Pojaviće se lakoća u celom telu, proči će bolovi u zglobovima.

Ovaj recept je takođe efikasan kod prirodnog razbijanja kamena u žuči i njegovog pretvaranje u pesak.

UKLANJANJE ČUKLJEVA

Lekovita smesa protiv čukljeva – recept

Uzmite 5 velikih lovorovih listova, isitnite ih i zalijte sa 100 ml 96%-nog alkohola. Ostaviti da odstoji nedelju dana. Posle procediti.

Dobijenom smesom mazati čukljeve, ali pre toga neophodno dobro napariti noge u toploj vodi (3 litra vode i 1 kašika sode bikarbone). Zatim obrišite noge, namažite, obujte kratke pamučne čarape i lezite.

Ovaj način lečenja trajaće oko 2 meseca, i čukljevi na nogama nestaće u potpunosti.

ELIMINACIJA BOLOVA

Jod s aspirinom

Odlično sredstvo za oslobađanje od bolnih čukljeva, zglobova i drugih izraslina je jod sa aspirinom

Isitniti 5 tableta aspirina ili andola (od 200 mg) u 10 ml joda. Promućkati, dok se aspirin ne rastvori u jodu i ne postane bezbojan.

Ovim rastvorom mazati bolna mesta (čukljeve , bolne zglobove i druge izrasline) svako veče. Posle toga obavezno utopliti preko noći. Brzo ćete osetiti pozitivan efekat.

Sapun i jod

Običan sapun ublažava bol i upalu sa defomisanih čukljeva

Narendajte sapun, nanesite na bolno mesto i dobro izmasirajte. Isperite, osušite i nacrtajte mrežicu sa jodom. Najbolje je umočiti štapić za uši u povidon jod, pa preko čukljeva nacrtati jodom mrežu. To je mreža horizontalnih i vertikalnih linija, odnosno kvadratića, na rastojanju od oko 1 cm. Ovako namazan jod se najbolje apsorbuje. Treba pustiti da se jod osuši na koži, pa tek posle toga obući čarape.

Kura lečenja je 30 dana.

Limun i jod

Čukljeve možete mazati rastvorom limunovog soka i joda u istim proporcijama. Ovo je takođe efikasno i kod “petnog trna”.

 Izvor: uspesnazena.com / narodni-lekar.com