Jabukovo sirće – prirodni LEK PROTIV ARTRITISA

Kosti i mišiće

Za 2 nedelje, jabukovim sirćetom, izlečite artritis

Linda Faulkner je 50-godišnja Britanka, kojoj je 2006. godine dijagnostikovan artritis. Bol je prvo počela da oseća u kostima šaka, a ubrzo se preselila na područje leđa i vrata, te je njeno stanje iz dana u dan postajalo sve gore. Isprobala je bezbroj tretmana kako bi ublažila tegobe bolnih zglobova. Probala je sve, od dodataka za jačanje zglobova, poput kondroitina, glukozamina i kolagena, pa sve do opasnih steroida i lekova protiv bolova. Nijedan tretman niti lek nisu joj pomogli dugoročno. Nakon kratkotrajnog olakšanja bolovi u zglobovima bi se stalno vraćali.

A onda je jednog dana saznala za priču o Sarah Gall, koja je izlečila artritis koristeći napitak od jabukovog sirćeta  i meda. Odlučila je da i sama to proba. I tako ju je jabukovo sirće konačno spasilo od bolova.

Jabukovo sirće za zdravlje zglobova

Već se vekovima zna da sirće ima brojne pozitivne učinke na celokupno ljudsko zdravlje. Između ostalog jabukovo sirće se pokazalo kao odlično sredstvo, koje čuva zdravlje zglobova i kostiju. Napitak od jabukovog sirćeta  i meda izvrsna je kombinacija, koja leči artritis. Obe namirnice povećavaju baznost organizma, štite zglobove i kosti od propadanja, te sprečavaju upale.

Mešavina za lečenje artritisa

Sastojci:
  • 1 supena kašika jabukovog sirćeta
  • 1 supena kašika sirovog meda
  • 1 šoljica vruće vode
Priprema:

U šoljicu vruće vode umešajte 1 kašiku jabukovog sirćeta  i 1 kašiku sirovog meda. Pijte dvaput dnevno. Linda je ovu mešavinu pila svaki dan, ujutru i uveče. Već nakon 2 nedelje osetila je poboljšanje. Bilo je to prvi put od 2006. godine da je mogla da živi normalno – oslobođena od bolova.

Jabukovo sirće i jabuke u posudi

Dobrobiti jabukovog sirćeta

Smanjuje bolove u zglobovima

Bolovi u zglobovima mogu nastati zbog manjka minerala, stoga kod artritisa pomaže dijeta bazirana na namirnicama, koje su bogate tim nutrijentima. Jabukovo sirće zaista je snažan prirodni lek za zglobove, jer sadrži obilje minerala, poput magnezijuma, kalcijuma, kalijuma i fosfora.

Jača kosti

Budući da sadrži magneziumj, koji pomaže apsorpciju kalcijuma u organizmu, jabukovo sirće snaži strukturu kostiju. Kalijum posebno deluje protiv kalcifikacije, pa se njegovim unosom smanjuje osećaj zakočenosti zglobova.

Sprečava štetne učinke slobodnih radikala

Antioksidansi i acetatna kiselina blokiraju delovanje slobodnih radikala. Zahvaljujući tome, redovna konzumacija jabukovog sirćeta  možete sprečiti mnoge degenerativne bolesti.

Pomaže probavu te pojačava detoksikaciju organizma

Jabukovo sirće pomaže probavu i apsorpciju nutricijenata, što je preduslov za zdravlje zglobova. Acetatna i malična kiselina, koje čine jabukovo sirće, pomažu ispiranje toksina, odnosno detoksikaciju organizma. Nagomilani toksini u zglobovima su jedan od uzroka artritisa.

Domaći recepti za ublažavanje artritisa

Sok za bolne zglobove

U šoljicu soka od višanja dodajte 1 kafenu kašiku jabukovog sirćeta  pa pijte redovno. Višnje sadrže antocijanine, koji su vrlo delotvorni kod upalnih stanja.

Kokosovo ulje i jabukovo sirće za masažu

Napravite mješavinu od 2 supene kašike jabukovog sirćeta  i 1 supene kašike kokosovog ulja pa istrljajte bolne zglobove.

Čaj od metvice i cimeta

U šoljicu čaja od metvice dodajte 1 supenu kašiku jabukovog sirćeta , 1 kafenu kašiku meda i 1 kafenu kašiku cimeta. Pijte jednom dnevno kako biste ublažili simptome artritisa.

Ovaj napitak ima i antibakterijsko djelovanje.

Jabukovo sirće i jabuke na stolu

 Ostale dobrobiti jabukovog sirćeta :
  • uravnotežuje pH vrednost organizma
  • smanjuje nivo šećera u krvi
  • ublažava prehladu
  • ublažava želučani refluks
  • smanjuje alergije
  • pridonosi lepoti kose
  • pomaže zdravom mršavljenju

Izvori: – http://www.dailymail.co.uk/
http://www.naturalnews.com/

68 comments

Оставите одговор