nar

OČISTITE ARTERIIJE uz pomoć samo jedne namirnice!

Hipertenzija, Holeserol, Srce i krvni sudovi

Budućnost lečenja i prevencije kardiovaskularnih bolesti ne nalazi se, izgleda, u ormarićima sa lekovima, već u vašoj kuhinjskoj ostavi ili vrtu…

Obični NAR izgleda da može prevenirati napredak bolesti koronarnih arterija, prema studiji, koja je objavljena u medicinskom žurnalu Atherosclerosis.

Štaviše, ta je studija pokazala da ekstrakt nara može prevenirati i čak dovesti do poboljšanja kod niza pataloških stanja, koja vrlo često dovode do smrtnog ishoda.

Kako je poznato, uzrok ateroskleroze je nakupljanje masnih materija na arterijskim zidovima, a eksperimenti o kojima se piše u žurnalu su sprovedeni nad miševima u labaratorijskim uslovima – davan im je ekstrakt nara zajedno sa vodom koju su pili. Iako je terapija narom nešto povećala nivo holesterola, zabeleženi su neki drugi pozitivni efekti, takođe vezani za kardiovaskularne bolesti – poput snižavanja visokog krvnog pritiska.

Lekovitost nara, dakako, u narodu je poznata odavno, a nova istraživanja trebala bi da vode i njegovoj još uspješnijoj primeni u lečenju.

Izvor: doznajemo.com

15 comments

Оставите одговор