kukuruz mršavljenje

Saveti zašto da jedete KUKURUZ: Savršen za one koji su na dijeti!

Namirnice

Danas je zaista teško naći osobu koja ne voli kukuruz, a sve u vezi sa njim je zabavno. A ono što niste znali sigurno koliko je kukuruz zapravo dobar za naše zdravlje. Kukuruz potiče sa američkog kontinetna i imaju mnoštvo dobrobiti za naš organizam. Kuhan ili pečen, omiljena je hrana koja se jede u ljetnim danima. Dobra stvar kukuruza je što se može naći tokom cijele godine, zamrznut ili konzerviran.

kukuruz mršavljenje

Kukuruz je odličan za probavu

Kukuruz je poznat po tome što je pun vlakna i tako dobar za probavu, a osim toga pomoći će vam da održite dobru liniju, sprečava zatvor, pojavu hemoroida i naravno smanjuje rizik od nastanka raka crijeva. Istraživanja su dokazala da je dobar u razvoju dobrih bakterija u debelom crijevu, a odličan je i za želudačne probleme.

Dobar je za srce i mozak

Istraživanaj su dokazala da je kukuruz odličan zaštitnik srca i zbog velikih količina vitamina B i B5 koji sadrži u sebi, te folne kiseline, beta karotena, vitamina C, kalijuma, magnzijuma, fosfora, kao i antikosidansa koji sadrži u sebi. Kukuruz slatkastog okusa obiluje i vlaknima koja snižavaju i povišen holesterol i koja se brinu za dobru liniju.

Čuva vašu vitku liniju

Sigurno vi sada mislite da kukuruz ima previše kalorija ali se varate! Jedan kukuruz u prosjeku ima od 80 do 100 te je zbog toga super hrana za one koji su na dijeti!

Ako mislite da kukuruz ima previše kalorija, varate se! Jedan klip ih u proseku ima od 80 do 100, zbog čega je superhrana za one koji su na dijeti.

 

Izvor: kreativan.info

Оставите одговор