SAM IZLEČIO DIJABETES i to divljom kruškom

Narodni lekovi, Ostalo

Šećerna bolest ili dijabetes  je hronični, neizlečivi sistemski poremećaj metabolizma, koji se karakteriše hiperglikemijom, trajno povišenim nivoom glukoze u krvi. Nastaje zbog smanjene sekrecije ili smanjenog biološkog dejstva hormona insulina. Taj nedostatak ometa razmenu ugljenih hidrata, masti i belančevina u organizmu, a nakon dužeg vremena utiče i na strukturu i funkciju krvnih sudova, živaca i drugih vitalnih organa i organskih sistema.

Dijabetes se danas ubraja među najčešća endokrinološka oboljenja, a stručnjaci kažu da je to bolest savremenog doba. Iako većina tvrdi da je presudna genetika, veliki je broj faktora koji pospešuju nastanak ove bolesti: sklonost ka unošenju većih količina slatkiša, smanjena fizička aktivnost, prelazni period kod muškaraca i žena (klimakterijum), sklonost ka infekcijama, nazebima i zapaljenjima,  stres, povrede, hirurške intervencije itd.

Dijabetes je u Srbiji peti vodeći uzrok smrtnosti, a godišnje od ove bolesti umre približno 2500 osoba.

Nišlija Zoran Kostić tvrdi da je je pronašao recepturu za alternativno lečenje dijabetesa tipa 2. Tinkturu od korena divlje kruške sam pravi i prvo je isprobao na sebi. Ovaj inženjer informatike tvrdi da  je “pročešljao” ceo internet pre nego što je pronašao lek za svoju bolest, a sada pomaže svojim prijateljima, koji takođe imaju problem sa takozvanom “šećernom bolešću”.

Umesto insulina – biljke

Zoranu Kostiću dijagnostifikovan je dijabetes tipa 2 2013. godine. Tada je imao 55 godina. Vrednosti šećera u krvi su  bile višestruko povećane. Kako kaže, gornja granica je po našim standardima 6, a njemu je bila 26.

Posle tog saznanja rešio sam da svoj problem rešim prirodnim putem, a ne insulinom.  Lekari su mi dali,  to i danas pijem, glukofaž (orig.glucophage) za ubrzavanje metabolizma, ali taj lek ne reguliše šećer, nego metabolizam. Počeo sam da se raspitujem kod poznanika i prijatelja, ali sam istovremeno i “kopao” po internetu, jer sam bio potpuno neinformisan o ovoj bolesti”,  priseća se.

Prvo je počeo da koristi ljuske od pasulja. Kaže da je u pitanju organski gajen pasulj koji je dobio od prijatelja, a može da se nađe  u svim prodavnicama zdrave hrane.

Međutim, to je bilo previše slabo da bi se problem rešio. Igračka”, objašnjava.

Zatim je došao do cimeta, za koji se zna da je veoma lekovit. Ovaj začin, koji domaćice upotrebljavaju za kolače, kupovao je  u biljnim apotekama. Kaže da je jeftinija kupovina, na pola kilograma ili kilogram, nego da se kupuje u kesicama. Pola kilograma cimeta košta između 200 i 300 dinara.

Cimet usporava razgradnju šećera, 10 do 20 procenata, to kažu istraživanja do kojih sam došao, a i sam sam isprobao. Dovoljno je rastvoriti po dve kafene kašičice ujutru ili uveče. Cimet se teže razmuti, a ja sam ga pio sa jogurtom”, preporučuje.

On dodaje da je cimet koristan, osim za dijabetičare, i za sve one koji bi želeli da skinu koji kilogram.

Divlje kruške na stolu

Divlja kruška – biljka moći

Čaj od divlje kruške je bio Zoranov sledeći pokušaj u alternativnom lečenju. O čudotvornom dejstvu korena divlje kruške, kako kaže, postoji podatak i kod našeg književnika Ljubivoja Ršumovića, koji je jednom prilikom napisao da mu je deda izlečio šećernu bolest upravo ovim čajem.

Ima negde oko 50 vrsta divljih krušaka na našem području, a najbolje su samonikle. Ima pokušaja kalemljenja, ali to nije pravo rešenje. Mislim da je divlja kruška – biljka moći i vrlo je otporna. Pokušao sam sa čajem, međutim receptura je komplikovana, a i u početku nisam primećivao neki efekat”, dodaje.

Ubrzo je otkrio i grešku. Kako kaže, koren divlje kruške ne može se sakupljati u bilo koje doba godine, a zavisi i od podneblja pod kojim raste.

Kada sam otkrio tu malu “caku”, čaj je postao delotvoran. Mogu da kažem da je naročito efikasan kod žena, mada je uzorak mali, znam za petnaestak žena, koje su pile ovaj čaj. Njima su vrednosti vraćene u normalu, posle samo mesec dana korišćenja. Kod mušaraca ide malo teže, ne znam zbog čega”, dodaje.

Tada je rešio da ode  korak dalje i da napravi tinkturu od korena divlje kruške. Na ideju je došao kada je video kako se pravi viski, star “deset godina”.

Amerikanci viski preliju preko strugotina od hrasta i tako odleži nekih mesec dana, koliko je dovoljno da upije miris i ukus drveta i tako postane “star deset godina”. Kada bi ga stvarno držali u buretu deset godina, koštao bi čitavo bogatstvo”, objašnjava.

Kaže da je počeo da potapa koren divlje kruške, odnosno njegov prah  u lozovu rakiju. Nakon što smesa odstoji mesec ili dva, dobije se gotova tinktura.

Čaša i bočica tinkture

Tako napravljena tinkutra je meni pomogla u borbi protiv dijabetesa. Našao sam podatak da je dobra i za poremećaj rada štitne žlezde, kao i za prevenciju protiv karcinoma debelog creva i želuca”, kaže, uz ogradu da nema povratnu informaciju da je to zaista tako.

Način upotrebe ove tinkture je veoma jednostavan. Svaki put kada osoba treba da popije vodu, u čašu sipa 5 – 6 kapi ove tečnosti, koja se lako rastvara u vodi.

Zoran Kostić više ne ide kod lekara, ali redovno meri nivo šećera u krvi. Kada jede više slatkiša,  šečer ode malo preko granice, ali se ubrzo i vrati u normalu. Kaže da trenutno ima 20 “pacijenata”, kojima ne prodaje lek, ali im pravi tinkturu. Za njih kaže da su u početku bili skeptični, ali su se nakon mesec dana uverili u moć divlje kruške. Upozorava i da je neophodno, tog prvog meseca upotrebe, voditi računa o ishrani, dakle izbegavati masnu i prženu hranu, naravno i slatkiše.

Do divlje kruške nije teško doći, nema je samo u Vojvodini, koliko znam. Eto, svima preporučujem da probaju”, zaključuje Zoran Kostić.

 

361 comments

Оставите одговор