Cigareta u ruci

PUŠAČI I BIVŠI PUŠAČI: Ovih 5 namirnica ČISTI TELO OD NIKOTINA!

Narodni lekovi, Pluća

Svi smo itekako svesni negativnog efekta cigarete i nikotina na naš organizam. Ako ste prestali pušiti ili ste strastveni pušač, najbrži način da telo očistite od nikotina je uz pomoć ovih svežih i ukusnih namirnica.

  1. Zeleni čaj i vitaminska voda

Pušenjem telo gubi neophodnu tečnost pa može lako doći do dehidratacije organizma. Ispijanjem velike količine vode, vitaminske ili zelenog čaja ispirate nikotin iz tela i pomažete mu da se očisti.

  1. Kivi i limun

Osim vode, pušenje iz tela izbacuje i vitamine A, C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bacila. Kako bi nadoknadili izgubljene vitamine, posegnite za jednom voćkom kivija dnevno ili bar svako jutro popijte čašu limunade od isceđenog soka limuna.

Pušač pali cigaretu

  1.  Spanać i brokula

Folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tela, ali isto tako pomaže telu da se reši nikotina. Osim u obliku tableta, folnu kiselinu, ali i spomenute vitamine možete pronaći u spanaću. Brokula je prepun vitamina C i B5 koji se pojačano gubi pušenjem.

  1. Sveža šargarepa

Nikotin uništava kožu i čini je beživotnom i suvom. Ako želite da se rešite ove ružne nus pojave pušenja jedite više šargarepe. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tela. Šargarepu iscedite u sokovniku pomešanu sa jabukom i limunom ili je dodajte u salatu.

Pušenje cigarete

  1. Ceđena pomorandža

Ovaj osvežavajući napitak hidrira telo, pruža mu potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Iscedite dve narandže, dodajte malo vode i popijte između obroka.

Izvor: srbijadanas.com

660 comments