Evo šta se dešava AKO JEDETE MED I CIMET svaki dan!!

Narodni lekovi, Srce i krvni sudovi

Naučnici tvrde da je med vrlo efikasan u lečenju brojnih bolesti a kada se kombinuje sa cimetom postaje smrtonosno oružje za viruse, visok nivo holesterola i šećera u krvi i drugih neprijatelja za naše zdravlje. Možda zvuči neverovatno, ali mešavina meda i cimeta zaista leči skoro sve bolesti.

Šve je češći slučaj, da se ovi, relativno jeftini sastojci, mogu kupiti u gotovo svim većim prodavnicama.

Navodimo samo neke od primena kombinacije meda i cimeta, u lečenju raznih bolesti:

Srčana oboljenja

Napravite pastu od meda i cimeta. Mažite je na kriške hleba umesto marmelade i redovno jedite za doručak. Ovo će smanjiti nivo holesterola u arterijama i sprečiti infarkt.

Artritis

Dodajte dve velike kašike meda i jednu kašiku cimeta u čašu sa toplom vodom. Pijte ujutru i uveče. Kada se redovno konzumira može pomoći kao lek protiv raka, pa čak izlečiti hronični artritis.

Infekcija žučne kese

Pomešajte dve veće kašike cimeta i jednu kašiku meda u čaši sa mlakom vodom. Pijte ga svaki dan. To će uništiti mikrobe u žučnoj kesi.

Holesterol

Pomešajte dva veće kašike meda i tri kašike cimeta, u velikoj čaši sa čajem. Kada ovo budete pili, nivo holesterola će se smanjiti za 10 odsto u samo dva sata.

Med i cimet u zdeli

Prehlada

Ako imate prehladu, uzmite jednu veliku kašiku meda sa ¼ kašikom cimeta. Uzimajte ovo tri dana za redom. To će rešiti prehladu, hronični kašalj i začepljenje sinusa.

Bolovi u stomaku

Med u kombinaciji sa cimetom će eliminisati bolove u stomaku. Redovnim uzimanjem, možete iskoreniti čir na želucu.

Imuni sistem

Redovno uzimanje meda i cimeta u prahu jača imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa.
Grip

Španski lekari su otkrili da med sadrži prirodne sastojke, koji ubijaju viruse i štite od gripa.

Gubitak težine

Kuvajte čašu vode sa medom i cimetom u prahu i pijte svako jutro na prazan stomak, pola sata pre doručka. Kada se redovno konzumira pomaže u gubljenju kilograma.

Zadah

Svakog jutra isperite usta toplom vodom, pomešajte jednu kašiku meda i cimeta. To pomaže da se održi svjež dah za ceo dan.

Izvor: webtribune

Ostavite odgovor