Ova hrana je OTROV: Pod hitno PRESTANITE DA JEDETE OVE NAMIRNICE, ako želite da živite dugo i zdravo

Saveti, Zdravstveni saveti

Obilje prehrambenih proizvoda privlači nas s polica supermarketa. No, prema mišljenju stranih, ali i domaćih nutricionista, neke namirnice naprosto treba izbegavati, ako želite živeti dugo i zdravo, jer u njima se nalaze toksini štetni po organizam.

Pašteta

Za spravljanje pašteta koristi se najjeftinije i meso najlošijeg mogućeg kvaliteta. Ali kada bi to bilo samo meso, tada to i ne bi bio toliki problem. Jer u paštete se trpaju kožice, kosti, papci i hrskavice. Više od polovine paštete čini voda. A uz to tu su masnoće, kožice, škrob i razni začini te dakako emulgatori i ostale hemikalije, dok mesa u pojedinim vrstama ima jedva 30 posto. U sve paštete trpa se hrpa soli, a one u crevu još su štetnije od pašteta u konzervama. Međutim, ne morate se stoga zauvek odreći omiljenog namaza. Pripremite ga u vlastitom domu i tada ćete znati što unosite u sebe.

Margarin

Margarin

O, da. Još jedan omiljeni namaz margarin radi se od biljnih ulja, koja se iz suncokreta izvlače pomoću hemikalija, visoka temperature, u procesu prerade ulja, uništava sve vitamine i antioksidanse, koje sadrže te dovodi do stvaranja slobodnih radikala, koji mogu izazvati velika oštećenja na ćelijama te povećati rizik od raka. To su ulja, koja su već u startu nezdrava. A dodavanje novih hemikalija dovodi margarin u čvrsto i prepoznatljivo stanje, koje je vrlo štetno. I zato umesto margarina, na hleb radije mažite maslac ili pak dobru staru svinjsku mast.

Sir u listićima na hlebu

Sir u listićima

Ovaj sir ne priprema se od čistog sira, to vam je valjda jasno. On se sprema od onoga što ostane u procesu proizvodnje sireva. U njemu se nalazi svega 50 posto sira dok ostale sastojke čine voda, masnoće, emulgatori i veštačke boje, da bi proizvod imao što bolji ukus. U ovom siru ima dvostruko više soli nego u običnom. A masnoća? Njih pak ima više nego u bilo kojem drugom mlečnom proizvodu.

Popcorn

Kokice

Na listi osobito štetnih namirnica svrstavaju se i kokice. Ali ne one, dobro znane, ispečene na štednjaku, već kokice iz mikrotalasne peći. Jer u njima se nalazi hemikalija, za koju je dokazano da povećava rizik od raka, utiče na plodnost te ometa rad bubrega. Mnoge kokice za mikrotalasnu nakrcane su veštačkim ukusima i transmasnim kiselinama te hemikalijama od kojih nastaju glavobolje i mučnine. Preporuka nutricionista je da ljubitelji kokica prave ovu grickalicu na tradicionalan način.

Hrenovke na stolu

Hrenovke

Nokti, koža, papci, creva, žile, hrskavica i meso najlošijeg kvalitetea melju se do neprepoznatljivosti. Dodaje im se potom soja, škrob, začini, voda, gomila soli, konzervansi, ali i boja, koja se nalazi u ruževima za usne te ekstrakt paprike. Kada se sve to izmeša, dobijaju se dobro nam znane hrenovke, koje zbog svih ovih sastojaka i njihova uticaja na organizam valja u potpunosti izbaciti iz uporabe. No, kao alternativa postoje domaće kobasice.

Izvor: dnevno

73 comments

Оставите одговор