CELER: Povrće KOJE ĆETE od sada OBOŽAVATI!

Namirnice

Verovatno ste mislili da je celer samo povrće koje je bogato vlaknima i ništa sem toga. Međutim, ova biljka sadrži veliku količinu vitamina A, B, C, K, kalcijuma, magnezijuma i kalijuma.

Oni koji su uključili celer u svoju ishranu znaju da je njegova KORIST ZA LJUDSKO ZDRAVLJE IMPRESIVNA. Za samo 7 dana pozitivan uticaj je već primetan!

Celer1

Celer je niskokaloričan, jedan celer ima samo 15 kalorija, tako da je odličan za mršavljenje. Kako celer čini 95% vode, uspešno sprečava dehidrataciju tokom dana.

Pozitivan uticaj ima i na nivo holesterola, pa samim tim i na krvni pritisk. Studija Univerziteta u Čikagu otkrila je da je hemikalija koja se nalazi u celeru, ftalid, smanjila nivo holesterola za 7% i krvni pritisak za 18%.

I ono što će posebno biti interesantno muškoj populaciji, celer je odličan afrodizijak.

Celer2

On sadrži visok nivo muških feromona, androstenona i androstenola. Smatra se da konzumiranje celera može povećati atraktivnost muškaraca, koji ga koriste u ishrani.

Pozitivan uticaj ima i na plodnost muškaraca, u kombinaciji sa vitaminom E, povećava broj spermatozoida. Aldosteron, muški hormon, poseduje afrodizijak, koji takođe stvara zdravo okruženje za kvalitetnu spermu.

Muškarci bi posebno trebalo da obrate pažnju na ovo povrće, jer im može POBOLJŠATI SEKSUALNI ŽIVOT U SVAKOM SMISLU, uključujući i reproduktivni segment.

Izvor: Kurir.rs

385 comments

Оставите одговор