Vreme je da napokon prestanete da verujete u BAPSKE PRIČE O SEKSU

Saveti, Zdravstveni saveti

O seksu postoje razne „mudrosti“, kojih se mnogi drže, kao pijan plota. Ljudi sa slabim srcem treba da izbegavaju seks, žena ne može da zatrudni tokom menstruacije a mokrenje pre seksa smanjuje rizik od urinarne infekcije… Ispostavlja se:

VEĆINA TIH VEROVANJA SU samo MITOVI
Seks12Seks povećava rizik od infarkta

Pacijentima se nakon srčanog udara savetuje da se klone seksualnih aktivnosti, ali nova istraživanja pokazuju, kako nema razloga za brigu. Istraživači su na temelju proučavanja 536 srčanih bolesnika zaključili da seks nipošto nije okidač za infarkt. “Postoje slučajevi srčanog udara tokom seksa. Ali to bi se dogodilo nezavisno od toga šta biste radili u tom trenutku. Nije seks kriv”, kaže dr. Mark Knapton. Jedino je veća verovatnoća za srčani udar, tokom seksa, ako to radite s ljubavnicom ili novom partnerkom, s obzirom na to da je uzbuđenje veće.

Stajanje naglavačke, nakon seksa, povećava šanse za trudnoću

Zapravo su veće šanse da će se to dogoditi, ako ostanete još neko vreme da ležite, posle seksa. Istraživanje je pokazalo da su žene, koje su još 15 minuta ležale u krevetu, imale 50 % veće šanse za trudnoću, od onih koje su odmah ustajale. “Materica je blago nagnuta napred, pa ako lagano podignete karlicu (stavljanjem jastuka pod stražnjicu), spermatozoidi će morati kraće putovati do odredišta”, objašnjava ginekolog Gabrielle Downey. Ekstremno podizanje, poput dubljenja na glavi, uopšte nije potrebno.

 

Seks2Ne možete zatrudneti tokom menstruacije

Ne postoji vreme, u kojem žena između 15 i 50 godina, ne može zatrudneti. Najveća šansa, da žena zatrudni, je tokom tri do četiri dana, oko 18. ili 19. dana ciklusa, ako se podrazumeva da je prvi dan menstruacije ujedno i prvi dan ciklusa. Ali zdravo jajašce, koje se stvara tokom ovulacije, može preživeti od četiri do pet dana, a zdrava sperma sposobna je oploditi i do četiri dana nakon ejakulacije. Budući da nisu sve žene iste i da ciklus ne traje jednako kod svih, nikad ne možete znati kad je moguća oplodnja.

Dvoje u krevetuDobro je izbegavati seks kad se ima glavobolja

Naprotiv, seks može pomoći kod glavobolja. Više od polovine pacijentkinja s migrenom priznalo je, da su osetile poboljšanje nakon seksa, tokom jedne takve epizode. Zapanjujuće, jednoj od pet, bol je potpuno nestao. Seks oslobađa endorfin, prirodno sredstvo protiv bolova, što može ublažiti ili čak eliminirati glavobolju.

Seks nije za ljude s bolovima u leđima

Zavisno od toga u kom vas delu leđa boli, izaberite pozu, koja vam najbolje odgovara, ali nipošto ne izbegavajte seks!

Misionarska poza

 

 

Žene, koje imaju bolove u donjem delu leđa, treba da praktikuju “misionarsku pozu” (Žena leži na leđima, s nogama ili raširenima ili skupljenim prema grudima, ili obavijenim oko muškarca).

Doggy style

 

Muškarcima, s istim problemom, preporučuje se “doggy style” (poza otpozadi), ali na kolenima, a ne u stojećem položaju.

 

 

 

WC šolja

Mokrenje pre seksa sprečava urinarnu infekciju

Seks je čest uzrok upale mokraćne bešike, među ženama u dvadesetim godinama, ali pogađa i starije. Veruje se da je dobra prevencija pomokriti se pre i posle seksa, ali to je samo napola točno, kažu stručnjaci. “Mokrenje pre seksa je uzrok broj jedan urinarne infekcije”, tvrdi urolog David Kaufman. Ali zato mokrenje, neposredno posle seksa pomaže, jer tako isperete bakterije, koje su eventualno dospele u uretru.

Seks i orgazam uzrokuju prevremeni porođaj

Teorijski, seks može podstaći trudove, ali samo ako je trudnica spremna za to. Sperma sadrži hormone, koji se nazivaju prostaglandini (oni dolaze iz prostate), a mogu omekšati cerviks i stimulisati kontrakcije. Sintetički oblici tih hormona medicinski se koriste za stimulisanje trudova, zbog čega je moguće da seks ubrza porođaj, ali samo ako je termin blizu. To znači da možete imati seksualne odnose tokom cele trudnoće, bez opasnosti.

Izvor: Magazin.hr / Narodni-lekar.com

786 comments