POBOLJŠAJTE KONCENTRACIJU: Ovih 7 namirnica neverovatno utiče na pamćenje!

Ostali saveti

Ukoliko imate problem sa koncentracijom, verovatno vam nedostaje vitamin E a da toga niste ni svesni. Na svu sreću njega možete pronaći u omiljenim namirnicama i na taj način poboljšati svoju produktivnost na poslu ili koncentraciju tokom učenja.

Predstavljamo vam 7 NAMIRNICA koje UTIČU NA BOLJE PAMĆENJE.

Kafa– Svi mi volimo kafu, njen miris i ukus, koji nas osvežava. Naš dan nikada ne počinje bez šoljice jutarnje kafe. Kafa sadrži sastojak, koji se zove kofein, koji nam pomaže da se fokusiramo a samim tim i bolje pamtimo.

 

Jaje– Jaje je jedna od namirnica koja nam pomaže da se takođe bolje fokusiramo. Kolin u žumancetu je odgovoran za jačanje koncentracije.

Jaja u kotarici

 

Cvekla–  Ovo slatkasto povrće je odlično za mozak! Cvekla poboljšava kognitivne sposobnosti, kao i fokus i koncentraciju.

Cvekla na stolu

 

Crna čokolada – Konzumiranje nekoliko kockica crne čokolade svaki dan, može definitivno povećati fokus i koncentraciju. Ona sadrži kofein i povećava budnost, a magnezijum prisutan u njoj pomaže da se rešite stresa.

Crna cokolada

 

Orasi– Prema nedavnom istraživanju, orasi mogu poboljšati koncentraciju. Vitamini i minerali, koji se nalaze u orasima, imaju sposobnost da povećaju memoriju i koncentraciju.

Orasi

 

Banane– Banane takođe pomažu povećavanju koncentracije, jer je bogata kalijumom i esencijalnim mineralima koji čuvaju mozak i živčani sastav.

Banane

 

Zeleni čaj – Istraživanja pokazuju da zeleni čaj takođe poboljšava raspoloženje i koncentraciju. Slobodno popijte svoju šoljicu zelenog čaja, koje ima pozitivno dejstvo na memoriju.

Zeleni čaj

 

Izvor: Life Content

 

636 comments