KUMIN(crni kim): Kašičica ovog začina dnevno i BIĆETE MRŠAVIJI 15 KILOGRAMA!

Mršavljenje

Najbolji način da smršate jeste da ubrzate metabolizam. Postoje prirodne namirnice koje ga ubrzavaju, a pri tom se ne morate odricati hrane već samo promeniti začine. Gladovanje nikad nije najbolji izbor kad hoćete da smršate. Kilogrami se lako tope kada pravilno kombinujete namirnice i kada koristite sastojke koji prirodno ubrzavaju metabolizam.

Naučnici sa Univerziteta medicinskih nauka u Iranu formirali su dve grupe, a svaka se sastojala od 44 žene, koje imaju problema sa viškom kilograma. U toku 3 meseca su ove dve grupe žena savetovane o zdravoj ishrani i napravljen im je meni u kojem su unosile 500 kalorija manje na dan. Prva grupa ispitanica, u to vreme, jela je 3 grama kumina (crnog kima), u prahu, na dan, umešanog u 140 g jogurta. Druga grupa žena konzumirala je istu količinu jogurta bez dodatka ovog začina. Nakon tri meseca, članice grupe, koje su konzumirale jogurt s dodatkom kumina, izgubile su oko 14 kilograma naspram ispitanica koje su pile običan jogurt. Sprovedeno istraživanje je još impresivnije kada se uzme u obzir podatak da su učesnice iz prve grupe izgubile 14,64 procenata više masnoća od onih iz druge grupe, koje su izgubile 4,91 procenata masnoće.

Kumin (crni kim) u zdeli

Bitan je razlog zbog kog su ispitanice gubile na kilaže, a to je da ovaj začin sadrži filosterole, biljnu hemikaliju poznatu po sprečavanju zadržavanja holesterola u telu. Naučnici smatraju da je to zbog toga što kumin (crni kim) ubrzava metabolizam. Ukoliko želite da probate ovaj začin ne morate ga dodavati u jogurt, možete ga dodati u bilo koje jelo. Začini se lako mješaju i poboljšavaju ukus jelima.

izvor: tportal

984 comments