KAKO SE REŠITI MRAVA U KUĆI na prirodan način.

Saveti, Saveti u kući

U PROLEĆE I LETO se javlja sve više komaraca, insekata, a POSEBNO MRAVA. Srećom, postoji mnogo načina da ih se rešimo, a u svemu tome, najbolje je to što većinu stvari za eliminisanje mrava već imamo u svom domu.

Evo nekoliko najefikasnijih i najjednostavnijih načina kako da se rešite dosadnih mrava 

Sok od limuna. 

Pospite kritična mesta sveže isceđenim sokom od limuna. Limunska kiselina mravima smeta i čim je osete, udaljavaju se od nje. Iscedite limunov sok duž pukotina i u pukotine. Kao što smo rekli, mravi ne vole limunsku kiselinu.

Cimet.

Eterično ulje cimeta nanesite po svim ćoškovima gde se mravi pojavljuju (to možete uraditi pomoću štapića za uši). Takođe, možete napraviti tečnost od pola litre vode i dve supene kašike cimeta. Dobijenom mešavinom poprskajte mesta gde se mravi nalaze. Ili naspite cimet na kritična mesta (pratite putanju mrava, odakle se pojavljiju). Mravi će brzo nestati.

Sirće

Naprskajte mrave rastvorom sirćeta i vode (2:1) Nizak procenat ubija mrave bez bojazni da ćete uništiti nameštaj. Ovo je odličan način da se rešite mrava ako znate gde su. Sirće možete koristiti na više načina. Njega možete sipati direktno na žarište (ukoliko ga pronađete). Garantovano uništava sve mrave i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje. Zatim, možete poprskati ćoškove i male rupe kombinacijom sirćeta i deterdženta za suđe.

Voda i deterdžent za suđe

Prokuvajte pola litre vode i dodajte 50 ml deterdženta za suđe. Mešavinu naspite u raspšivač i popskajte kritična mesta. Ovaj odlični  trik možete koristiti i za korov.

Soda bikarbona i šećer u prahu

Pomešajte jednake količine sode bikarbone i šećera u prahu. Smesu stavite na mesto gde se nalazi najviše mrava. Za par dana ćete ih sve uništiti.

Crvenu ljuta paprika 

Naspite crvenu ljutu papriku (ako nemate malu decu i kućne ljubimce) na putanju mrava. Crvena paprika će ih brzo oterati.

Kukuruzno brašno

Nahranite mrave kukuruznim brašnom. Mravi će odneti kukuruz u svoja gnezda, ješće ga, ali pošto ne mogu da ga provare,  to će ih i ubiti. Kukuruzno brašno nije opasno za decu i kućne ljubimce.

Kreda

U svim poljoprivrednim apotekama možete jeftino nabaviti kredu za mrave. Jednostavno povucite liniju i ne brinite se, mravi se neće odvažiti da je pređu. Iscrtajte pukotine (ako ih imate) kredom. Kreda se zalepi u pukotinama a mravi ne vole kredu, odnosno ne vole kalcijum karbonat iz krede. Ovo će ih držati podalje od mesta gde ste naneli kredu.

Ljuske jaja

Kada budete radili u domaćinstvu sa jajima, kada razbijete sirovo jaje, ostavite ljusku od jaja(svežu) na kritične tačke. Ako ne možete ostaviti velike delove jaja, onda ih razdrobite i pospite svuda gde su putevi mrava. Kroz najviše tri dana mravi če nestati. Isprobano više puta i deluje sto posto.

Limunada

Napravite limunadu i poprskajte na mestima gde izlaze

Izvor: uspesnazena.com

605 comments