Kad imate dovoljno vitamina B17, NE MOŽETE DA DOBIJETE RAK!

Maligne bolesti

U svojoj knjizi, pod nazivom „Smrt kancera“,  dr Harold V. Maner, profesor biologije i načelnik biološkog odeljenja na Univerzitetu Lajola u Čikagu, tvrdi da je procenat izlečenja raka viši od 90 odsto, piše Urbanatural.in.  On ujedno navodi i listu namirnica bogatih ovim važnim vitaminom.

Rak je postao toliko rasprostranjena bolest, koja više nije rezervisana samo za starije ljude, već od njega masovno oboljevaju mlade osobe, pa čak i bebe. Jedini dostupan zvanični lek jeste hemioterapija, koju mnogi medicinski stručnjaci nazivaju i „otrovom koji leči“, jer pored kancerogenih, ubija i zdrave ćelije i tako uništava imuni sistem.

Međutim, dr Maner kategorično tvrdi da rak nije ništa drugo nego nedostatak vitamina B17! Naime, on poredi rak sa skorbutom – stanjem koje izaziva oticanje tkiva, kao i promene na koži, zglobovima i vezivnom tkivu. Verovalo se da je ovo bolest, sve dok nije otkriveno da su sve ovo simptomi nedostatka vitamina C.

„Oni koji boluju od raka treba prvo da znaju šta je rak. Ne paničite! Istražite svoje zdravlje! Kao što niko ne umire od skorbuta, ne možete ni od nedostatka vitamina B17“, tvrdi dr Maner.

Saveti doktora Manera za lečenje kancera

Doktor Maner veruje da je u pitanju samo težak nedostatak vitamina B17, za lečenje i prevenciju raka sasvim dovoljno da svakog dana pojedete 15 do 20 jezgara iz koštice kajsija. Naime, on smatra da je lek za rak leatril, jedinjenje koje se ekstrahuje iz amigdalina poznatijeg i kao vitamin B17. Takođe, on savetuje da treba da jedete klice pšenice, za koje se veruje da su čudesni lek koji sprečava i leči rak. Bogate su tečnim kiseonikom i leatrilom. Ove supstance ima i u košticama jabuka.

U svojoj knjizi dr Maner navodi listu namirnica bogatih vitaminom B17 i tvrdi da ako ga budete redovno unosili u dovoljnim količinama, nikada nećete morati da brinete da li ćete dobiti ovu opaku bolest.

Namirnice bogate vitaminom B17

– Koštice i semenke voća

jabuke, kajsije, breskve, kruške i suve šljive (najbolji izvor amigdalina)

Kajsije i šljive u činiji

– Varivo

kukuruz, pasulj, klice sočiva, grašak, pasulj sorte Lima, boranija

Mahunarke

Orašasto voće

gorki badem (najbogatiji prirodni izvor B17), australijski (makadamski) orah, indijski badem

Badem u činiji

– Bobičasto voće

crni dud, borovnica, aronija, kupine, maline i jagode

Bobičasto voće u činiji

Žitarice

susam i laneno seme, ovseni griz, ječam, tamni pirinač, pšenični griz, proso, raž, heljda, šećerna trska

Žitarice

Vitamin B17 može se naći i u: 

  • pivskom kvascu i
  • mesu bundeve.

Bundeva

Doktor upozorava i na hemikalije koje dospevaju u organizam putem hrane i savetuje:

  • Obavezno vodite računa da dobro isperete ruke od sapuna, nakon pranja, kao i sudove, nakon što ih operete tečnošću. Ako vam na posuđu ostanu tragovi hemikalija, kada na njega stavite vruću hranu ili piće, oni će upiti otrove u sebe i završiće u vašem telu.
  • Što se tiče uklanjaja otrova sa voća i povrća, dr Maner savetuje da istrljate koru solju i isperete vodom.

Izvor: Stil

1.469 comments