IZLEČITE HELIKO BAKTERIJE: Prirodni lekovi, koji uništavaju bolest u korenu!

Narodni lekovi, Organi za varenje

Heliko bakterija (helicobacter pylori) je gama negativna bakterija, koja ima oblik spirale. Širi infekciju u želucu i dvanaestopalačnom crevu. Mnoge bolesti ovih organa tesno su povezane sa prisustvom bakterije u organizmu. Konsultujući se sa lekarima, dobićemo adekvatno lečenje. Za lečenje heliko bakterije propisuju se specijalni antibiotici i probiotici. Tretman lečenja traje oko dve nedelje.

Podaci Svetske zdravstvene organizacije (SZO) pokazuju da bacil Helikobakter u želucu nosi između 50 i 60 % ljudi srednje generacije u svetu. Bakterija je uzročnik pojave čira na dvanaestopalačnom crevu u više od 95 % slučajeva obolelih, a uzrokuje i čir na želucu čak u više od 75 % bolesnika s ovom bolešću. Stručnjaci SZO procenjuju da samo u zapadnoj Evropi od čira na dvanaestopalačnom crevu, želucu i karcinoma na želucu boluje oko 260 miliona ljudi.

Pored savremene medicine, u lečenju ove bakterije  mogu nam pomoći i prirodni lekovi, koji obično daju odličan rezultat. Pre nego što počnete tretman prirodnim lekovima, morate odrediti kiselost želudačnog soka.

Kako izlečiti heliko bakteriju:

A.  Kod POVEĆANE KISELOSTI korisno je:

  • laneno seme,
  • sok od krompira i
  • odvar trava.

Laneno seme u mleku

 

Laneno seme:

Jednu kašiku lanenog semena preliti sa 200 ml ključale vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji 2-3 sata. Procediti i uzimati po jednu supenu kašiku pre svakog obroka. Tako dobijena sluz ima pozitivan uticaj na želudac, jer obavija zidove zeluca i umanjuje bol.

Sok od krompira:

Za njegovu pripremu uzeti tri krompira i iscediti sok iz njih. Ako imate sokovnik, neće biti problem. Ako nemate, morate se potruditi. Dobijeni sok se konzumira po pola čaše pre obroka. Deluje umirajuće za želudac i smanjuje bol.

Odvar trava:

Za pripremu odvara biće potrebno: rusa, kamilica, kantarion i hajdučka trava. Sve pomešati u jednakim proporcijama (po jednu kafenu kašiku od svake trave) i preliti sa pola litre kipuće vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji jedan sat. Procediti. Konzumirati u malim dozama, (50 ml) pola sata pre jela.

B.  Ako imate SMANJENU KISELOST želuca, lečenje heliko bakterije izvodi se korišćenjem

Soka od kupusa:

Iscediti sok iz manje glavice kupusa. Konzumirati po pola čaše, sat vremena pre obroka. Sok od kupusa je  pogodan za obnavljanje tkiva.

Devojka pije sok od kupusa

 

U oba slučaja (kod povišene ili snižene kiselosti ) napravite smesu, koja odlično štiti želudac i umanjuje bolove: Uzmite po 1 kašiku meda, maslaca, kakao praha, pasjakovine, ulja i jedno jaje. Sve dobro promešajte. Uzimati po jednu kašiku pre jela, tri puta dnevno. Čuvati smesu u frižideru.

Najbolji su prirodni lekovi koji poseduju antimikrobno dejstvo i mogu uništiti razlog bolesti „u korenu“. Najefikasniji tretman u lečenju heliko bakterije je korišćenje propolisa i perge. Ali, propolis i perga razlikuju se u načinu korišćenja:

  • Propolis je najbolje koristiti u obliku alkoholne tinkture (kapi propolisa). deset kapi propolisa na čašu vode. Piti po jednu čašu pre svakog obroka. Tretman se završava kada popijete 100 ml tinkture propolisa. Nemojte konzumirati propolis, dok pijete antibiotike.
  • Perga se konzumira u svežem obliku. Ona se samo zvaće, po deset mg dnevno. Najbolje je žvakati posle obroka.

Naravno nemojte zaboravljati na ishranu. Za vreme lečenja NEMOJTE  DA JEDETEslanu, prženu, začinjenu, masnu ljutu hranu  i vaš želudac vam neće stvarati nikakve probleme.

Izvor: uspesnazena.com

1.549 comments