TRI STVARI koje privlače nesreću: ČIM IH SE REŠITE, ŽIVOT ĆE VAM KRENUTI NA BOLJE!

Psihologija

Da li verujete da lako možete da iza sebe ostavite lošu sreću i uplovite u novi, srećniji život?!!

Svakodnevno sa sobom nosimo nepotreban životni teret i brojne loše navike, zbog kojih se često osećamo prazno, nesrećno i neispunjeno. Kako bismo zadržali pozitivnu energiju, koja nam je potrebna da budemo srećni, potrebno je da u životu napravimo male – velike promene. Predstavljamo vam:

TRI JEDNOSTAVNE STVARI, kojih mora da se odreknete kako biste bili srećni:

  1. Težnje za savršenstvom

Savršen posao, savršen brak, savršena porodica, savršeno telo… sve su to ciljevi za kojima žudimo, a koji zapravo ne postoje. Iako nam se često čini da je trava u susednom dvorištu uvek zelenija, reč je samo o prividu. Ništa oko nas nije savršeno, niko nema savršen život kao iz filma i zato je važno da ne žudite za savršenstvom i da uživate u malim, običnim stvarima.

Devojka i lepti na prozoru

  1. Negativan stav

Psiholozi objašnjavaju da negativne misli i pesimizam značajno utiču na naše raspoloženje, a time i na našu sreću. Naši životi prepuni su negativnih događaja i situacija, koje često ne možemo da izbegnemo već s njima moramo da se nosimo, pa vam dodatne negativne misli zaista nisu potrebne. Kada sledeći put budete imali negativno mišljenje o sebi, svom poslu, partneru ili nekom drugom životnom aspektu, zastanite i u svemu tome pokušajte da pronađete pozitivnu stranu. Videćete da ona zaista postoji.

  1. Život u prošlosti

Gomilanje negativnih osećanja najčešće je uzrokovano razmišljanjem o prošlosti. Bilo da se radi o frazi „da sam barem tada…“ i „mogao sam…“ ili pak patnjom za bivšom vezom, radnim mestom ili načinom života, život u prošlosti uvek sa sobom povlači negativna osećanja tuge, čežnje i razočaranja.

Kako biste bili srećni, važno je da prošlost ostavite iza sebe i uživate u onom što je pored vas ili što vas tek čeka. Prošlost ne možete da promenite, sadašnjost zavisi od vas i zato je važno da je iskoristite na pozitivan način.

Izvor: stil.kurir.rs

21 comments

Оставите одговор