URMA: Najzdravija hrana na svetu! Može sniziti HOLESTEROL i KRVNI PRITISAK, sprečiti SRČANI i MOŽDANI UDAR, …

Namirnice

Urme imaju širok raspon zdravih nutrijenata i nutritativnih vrednosti, i zbog toga mnogi kažu da je najzdravija hrana na svetu. Gotovo da ne postoji bolest u kojoj one ne mogu biti od pomoći.

Urme su odličan IZVOR GVOŽĐA

Anemični pacijenti jedu više urme zato što su odličan izvor gvožđa. Oko 100 grama urmi sadrži 0, 90 mg gvožđa, što je oko 11 % preporućene dnevne doze. Gvožđe, kao dio hemoglobina u crvenim krvnim ćelijama, određuje kapacitet nošenja teoksigena u telu.

Zaustavljaju PROLIV

Urme sadrže kalij koji je koristan u zaustavljanju proliva. Urme pomažu crevima da se oporave. Sa redovnim korišćenjem urmi lakše je da creva razviju dobru bakteriju.

Prirodni lek za ZATVOR

Kao što zaustavljaju proliv, urme mogu pomoći da se hrana brže i lakše probavi. Neophodno je da stavite nekoliko urmi u čistu vodu preko noći. Ostavite ih da stoje preko noći, da otpuste svoje sokove, koji su odličan laksativ koji stimulišu lenja crijava.

Snižavaju NIVO HOLESTEROLA

Urme imaju sposobnost da smanje nivo lošeg holesterola u vašem telu. Zbog toga je ovo odlična hrana za ljude sa visokim holesterolom. Konzumacija nekoliko urmi dnevno će sprečiti nakupljanje masnoće u arterijama, koji dovode do zgrušavanja krvi i drugih srčanih oboljenja.

Urme

Snižavaju KRVNI PRITISAK

Urme su veoma pogodna hraa za ljude koji pate od visokog krvog pritiska. One sadrže veoma malo natrija a puno kalija.

Štite vas od SRČANOG i MOŽDANOG UDARA

Jedna od ključnih prednosi je da regulišu rad nervnog sistema, zato što su bogate kalijumom. Studije su pokazale da veći unos kalija može smanjiti rizik od udara za 40 %.

Izvor: Lečenje biljem

499 comments