Ruski psiholog otkrio

Ruski psiholog otkrio savet zlata vredan: „Postoje samo 3 osobe kojima bi trebalo da se svidite“

Psihologija, Saveti

Život je nepredvidiv, a ako u međuvremenu pokušavate sve da zadivite, na kraju nećete zadiviti nikog.

Ruski psiholog Mihail Litvak smatra da je svaki čovek rođen za sreću. Ali da li postoji mnogo onih koji mogu da kažu da su zaista srećni? Verovatno, samo mali broj vas će odgovoriti potvrdno. Pa šta je potrebno za sreću?!!

– Čoveku je potrebno da se svidi samo ovim ljudima:

  • SEBI,

  • ŠEFU   i

  • LJUBAVNOM PARTNERU

Psiholog Litvak nastavlja: „Pri tom, treba imati u vidu da se sa ženom (mužem) možete razići, a sa posla otići. Samo od sebe ne možete nigde pobeći. Zato se pre svega treba sviđati samom sebi“!

 Ruski-2-psiholog

Mnogi ljudi spore se sa ovim stavom, spominju decu. Deca su tek na četvrtom mestu, napominje psiholog Litvak:

„Deca odlaze, i to mnogo pre nego što odu fizički. Od 12-14 godina, oni već počinju da preziru roditelje, ne razumeju ih. Sa 20 godina pri pravom vaspitanju deteta, ono odlazi iz kuće i potpuno se odvaja. Ali porodica, ako je pravilno izgrađena, može da traje mnogo duže, i 40 i 50 godina.“

– Želeo bih da kažem nešto i o tome, što se zove sudbina:

Kako izaći iz scenarija života?

Od početka čovek je programiran za rast, ali počinju da deluju „virusi“, i on pravi krugove. Po sudbini čovek treba da se podiže sve više. Još je Maslov govorio da žalbama nema kraja, ali po njihovom nivou može se suditi o nivou potreba.

Na primer, ako se čovek žali na nedostatak automobila – to je jedan nivo, a ako se žali na garažu, to je sasvim drugi nivo. Da biste promenili sudbinu – morate izaći iz scenarija. Promenite sebe, zatim će se promeniti scenario. I što je najvažnije, treba imati dobro mišljenje o sebi!!!

Izvor: Telegraf.rs  / Pult24.info

6.183 comments