PIJAVICA: Živa apoteka spakovana u jednoj životinji!

Saveti, Zdravstveni saveti

Na pomen pijavica i njihovog lekovitog dejstva većina raširenih usta odbije pomisao da im mali crvi sisaju krv. Ipak, posle svakog „gutljaja“ krvi, pijavica zauzvrat u telo domaćina ubrizgava svoje fermente koji leče skoro sve. A kod žena imaju i uticaj na zatezanje kože i „brišu“ celulit. Kleopatra je zatrudnela zahvaljujući njima, a čuvena Demi Mur kaže da su one njen eliksir mladosti.

PIJAVICE LEČE, zvuči čudno, ali SKORO SVE. Od problema sa cirkulacijom, migrenom, štitnom žlezdom, sterilitetom, impotencijom, leče jajnike, pritisak, glavobolje, proširene vene, hemoroide, giht, upalu žučne kese, masnu jetru. Tretman pijavicama otklanja celulit, podmlađuje kožu, podstiče rast kose, čisti organizam od otrova, vraća vitalnost, mladost i lepotu. Takođe, pijavice mogu da zamene plastičnog hirurga jer povećavaju mikrocirkulaciju, količinu hijaluronske kiseline, kolagena, limfnu drenažu i tako daju efekat liftinga. Pijavice se ne koriste u trudnoći kao i kod hemofilije.

Ugriz pijavice nije bolan, jer prilikom ugriza pijavica luči fermente koji deluju kao anestetik, oseti se samo blago peckanje.

Dve decenije je prošlo od kada se dr Natalija Gušlo Petrić upustila u pionirski poduhvat. Ona je iz Rusije „donela“ pijavice. Po obrazovanju anesteziolog, specijalista akupunkture, homeopatije i hirudoterapije, ova žena se suočila sa velikim osudama. Kaže da ih i ima još, pitaju je ljudi zašto da se leče kao u 19. veku, ali ona danas ima mnogo više pristalica. Njeni pacijenti zakazuju preglede mesecima unapred.

dr Natalija Gušlo Petrić
„Pijavica je priznat lek u mnogim zemljama, u Rusiji, Nemačkoj, Austriji… Kada sam počinjala da se bavim hirudoterapijom, bilo je poznato svega 25 fermenata pijavice koji pozitivno utiču na organizam, a danas ih ima 500“, kaže za portal „Super žena“ dr Petrić, koja je jedini licencirani hirudoterapeut kod nas i vlasnica centra za unapređenje zdravlja „Grand revital“.
Začetnicima hirudoterapije smatraju se Kinezi, a u Rusiji ih ginekolozi aktivno koriste u lečenju ginekoloških problema, stavljajući ih direktno na matericu.
„Užasno zvuči, ali kad žena ne može da zatrudni, sve bi probala. I mnoge i probaju“, objašnjava naša sagovornica priznajući da je i sama na početku „druženja“ sa pijavicama bila skeptična.

„Kada mi je jedna koleginica u Sankt Peterburgu, dok sam radila u tamošnjem urgentnom centru, pričala o pijavicama, mislila sam da je luda. Ona je, međutim, bila uporna, pa rekoh sebi: ‘Dobro, hajde da probam'“, kaže i navodi da je upravo njena majka prva primetila promene.
Nestao stres, a sada je dr Petrić sigurna da su ova mala bića promenila i njen duh.
Znanje o pijavicama dr Natalija stekla je na fakultetu budući da je hirudoterapija u Rusiji priznata kao oficijelna medicinska metoda.

„Postoji i Svetska zdravstvena organizacija hirudologa, čiji sam član. Stručnjaci iz ove oblasti se svake godine okupljaju na kongresima koji se organizuju u Izraelu, Kanadi, Rusiji. Iako je ova zdravstvena metoda takoreći u povoju, njena popularizacija je nezaustavljiva. U nekim zemljama pijavice se kupuju u apoteci, na recept kao svaki drugi lek, a lekar ih postavlja“, priča.
Tokom jednog tretmana pijavica može da popije 7 do 10 mililitara krvi. U prirodi postoji više od 400 vrsta pijavica, a za hirudoterapiju se koriste medicinska, apotekarska i lekovita.
U njenoj pljuvački ima više od 500 fermenata koji pozitivno utiču na Ijudski organizam. Fermenti deluju u organizmu još najmanje šest meseci nakon lečenja.

Kada se na telo stavlja pijavica u zoni koju određuje lekar, a koja odgovara određenim akupunkturnim tačkama i energetskim meridijanima, ova pametna životinjica nepogrešivo pronalazi biološki aktivnu tačku i prilepi se zubićima baš na to mesto i па njemu izaziva mehanički nadražaj, što pruža efekat sličan akupunkturi.
Ispitivanja Medicinske akademije Rusije pokazala su da se posle terapije pijavicama povećava rast nervnih ćelija, ponestaju aterosklerotične promene u krvnim sudovima, smanjuje se otečenost, deluje па priraslice, povećava se lokalni imunitet, povećava se mikrocirkulacija i dotok krvi u organe i tkiva. Tkivo dobija više hranljivih materija i kiseonika i na taj način se detosksikuje i revitalizuje.

Izvor: superzena.b92.net

14 comments

Оставите одговор