OVO ĆE VAM SNIZITI KRVNI PRITISAK ZA samo 5 MINUTA

Hipertenzija

Povišen krvni pritisak je jedna od najučestalijih bolesti modernog doba. Povezuje se sa prekomernim konzumiranjem alkohola, duvana, slane hrane, prekomernom težinom, povišenim stresom i nedostatkom sna. Svaka osoba drugačije doživljava visok krvni pritisak u određeno vreme.

Recite zbogom visokom krvnom pritisku

Po kineskoj medicini, pravilan dotok krvi do mišića i tkiva je najvažniji. Ako bilo koji deo tela ima stagnaciju krvi, ta tačka predstavlja razvojnu tačku bolesti. Ukoliko je cirkulacija dobra i nema stagnacije, telo je sposobno da izleči bolest brzo. Masaža ključnih tačaka je vrlo korisna u ovom slučaju zbog ovoga.

Tačke na licu protiv pritiska

Tačke 1 i 2

Ovo nije tačka, već linija. Ona prolazi iza ušne resice do sredine ključne kosti.

Nemojte gurati ili masirati ovu liniju, već vrlo polako milujte to mesto. Pravite skoro odvojene pokrete rukom, tako da vrhovi vaših prstiju jedva dodiruju liniju. Ponovite pokret 10 puta na obe strane i ponovite proceduru na svakih 10 sati.

Tačka 3

Ova tačka je locirana na licu u visini ušne resice, oko centimetar od uha u pravcu nosa.

Masirajte ovu tačku sa vrhovima prstiju na oko minut sa svake strane bez prekida. Ovu tačku treba pritisnuti jače ali ne toliko da osećate bol. Pokret može biti na desno ali to nije mnogo važno, pravac nije bitan. Najbitnije je da osetite pritisak do određene tačke.

Vaš krvni pritisak će se vratiti u normalu nakon ovog jednostavnog tretmana.

Takođe je važno sniziti konzumaciju soli…

Tretman ovih tačaka će vam pomoći da smanjite perifernu glavobolju.

Problem počinje u jetri i pogađa srce… sada možete regulisati tačke koje utiču na oba.

Izvor: Webtribune.rs

994 comments