Ovih 7 PREDMETA u kući KRADU ENERGIJU i UNOSE NERVOZU, a makar jedan i vi imate

Saveti, Saveti u kući

Da li primećujete negativnu energiju, nervozu i nedostatak harmonije u svom domu? Ukoliko je vaš odgovor „da“, verujemo da će vam dobro doći sledeći tekst…
Samo male izmene u porodičnom domu mogu doneti obilje pozitivne enegije i blagostanja. Vrlo često nismo ni svesni da su određeni predmeti zapravo „energetski vampiri“, koji nam kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju.
Kako bi u vašem domu i porodici zavladala samo pozitivna energija, posavetovali smo se sa Feng Šui stručnjacima. Evo na kojih 7 stvari (ili loših navika) oni upozoravaju, zbog toga što donose negativnu energiju u dom:

Prljava-garderoba

1. Prljava garderoba u uglu sobe

Ovo je jedna od prvi stvari na koju Feng Šui stručnjak upozorava kada je primeti u kući. Možda jeste najlakše ćušnuti prljavu odeću na pod u uglu sobe, ali treba da znate da se na tom mestu odliva i pozitivna energija iz doma. Trebalo bi da u svakoj porodici postoji prostor gde će se odlagati prljava garderoba za pranje – bolje je da imate i kantu za to u dvorištu nego prljave čarape po ćoškovima soba.

 

Cipele pred vratima

2. Cipele poređane ispred vrata

Bez obzira da li su poređane uz spavaću sobu ili bilo koju drugu ovi predmeti su pravi „energetski vampiri“ pogotovu ako su prljavi.

Stare novine

3. Hrpa starih novina, magazina, papira i knjiga

Novine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate, savetuju Feng Šui stručnjaci. Ukoliko sakupljate magazine ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne podu ili uglu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti doneće lošu energiju.

Slomljeni-tanjir

4. Naprsli ili okrnjeni tanjiri, činije i čaše

Polomljeno posuđe donosi lošu energiju ko god da ga koristi, tvrde Feng Šui stručnjaci. Radije kupite najjeftiniji novi komplet nego da koristite skup ali oštećen komplet sudova. Korišćenje ovakvog posuđa može uticati na karijeru ili finansije.

Prazna tegla

5. Prazne tegle pirinča, soli i šećera

Svima nam se dešava da nam zalihe najneophodnijih namirnica nestanu, međutim Feng Šui učitelji kažu da nikada ne treba dopustiti da vam tegle u kojima držite pirinač, so i šećer budu potpuno prazne. Police sa praznim teglama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju u porodici.

Greda iznad kreveta

6. Mesto za sedenje ili spavanje ispod grede

Drvene grede su jedan od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i četo viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite sofu ili krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strele negativne energije usmerene ka vama, objašanjavaju Feng Šui stručnjaci.

Malo-u-tanjiru

7. Skromne porcije u tanjiru

Kada služite hranu gostima ili ukućanima pobrinite se da svaki član ima hrane više nego dovoljno. Ovo pravilo najpre važi za pirinač. Po Feng Šui načelima, nedostatak pirinča u tanjiru znači i nedostatak blagostanja. Ukoliko pretekne pirinča, dajte ga kućnim ljubimcima ili sačuvajte pa odnesite onima koji su gladni.

I kada ih otklanjate i želite da u vašem domu caruje samo pozitivna energija, pospremajte i uvek sve radite sa leve strane na desno.

Pretrpan prostor

otežava u komunikaciju i proizvodi loše energetske vibracije, ali ni manjak nije dobar. Uvek treba prostor harmonizovati, jer vaš dom ste vi.

Ako imate osećaj da vas prostor „tera“, to znači da ga morate oplemeniti, razveseliti postavljanjem detalja, koji pozivaju na boravak. Dobra energija u domu postiže se ako je prostor harmonizovan. Prostor treba da probudi zelju u nama da se vratimo u njega.

Previše zemljanih boja (braon tepih na pr.)

u centru doma, vraćaju na prošle događaje i stalno se priča o prošlosti.

U stanu držite svetiljke od soli .

Sodalit-kamenDržite u domu kamen SODALIT, za pravilnu orijentaciju i produktivan ciklus. Tako savetuje Feng Šui, a provereno ima efekta.

HIMALAJSKA SO se koristi:

kod glavobolje i migrene, jača koncentraciju, podstiče kvalitetne odnose. So se drži u činijici na podu, a može se i prosuti u uglove prostorije.

Krupna MORSKA SO

skuplja negativnu energiju. Može se držati u stambenom ili radnom prostoru. U staklenu teglu ili činiju sipati krupnu morsku so i sipati vodu. Ostaviti da stoji.

GONG

Treba držati pored ulaznih vrata. Pomoću njega aktivirate nebeske zvukove.

Jabuka na tanjiruJABUKE ili keramičke kuglice

Treba držati na tanjiru ako želite nova prijateljstva.

ZMAJ – gospodar istoka kuće

Pomaže za prilike u karijeri. Ne bi trebalo da bude u spavaćoj sobi.

CENTAR STANA (ili sobe)

Uvek je povezan sa stabilnošću.

STAKLENI ZIDOVI

I uopšte velike staklene površine, povezuju s prirodom i eksterijerom, ali tu je potreban veliki oprez. Previše stakla izaziva umor, a moguće su i povrede i štete ako se stakla razbiju.

Money-glassSTAKLENA ČINIJA ZA NOVAC

Stavljati samo krupne novčanice.

CRNA ČINIJICA ZA NOVAC

pretvara energiju u jedan korak dalje – za spoljne i unutrašnje bogatstvo. Zavisno od toga šta se u činijicama nađe to će se i ostvariti. Ne treba ih držati ni na dohvat ruke, jer će se stalno uzimati ostavljeni novac za sreću.

SLIKE U DOMU

Slika starog čoveka nagoveštava dugovečnost. Slika vodopada u sektoru 1 nagoveštava uspešnu karijeru. Slike s vatrenim bojama pomažu da se podstiče ugled. Slike mladog, zelenog drveta (u sektoru 4) pomaže da se stvori obilje. Slika feniksa pomaže da se stvori široki put u životu.

DUGA 

Ako vam je neko obećao da će za vas skinuti DUGU S NEBA, onda se sigurno malo šalio, jer dugu niko nikad nije dodirnuo, niti spustio na zemlju. Ali bi bilo dobro da u domu imate sliku duge. Ona uvek usrećuje ljude i njenih šest spektralnih, svetlećih boja znače čaroliju, novi, lepši život.

Crveni pecat

CRVENI PEČAT 

Na kineskim slikama uvek se mogu primetiti mali crveni pečati koji obaveštavaju ko je umetnik, kada je slika nastala, mesto gde je slika nastala. Njegova vizuelna snaga (crveno-boja vatre) je jaka, jer taj mali pečat i kaligrafski ispisan tekst šalju određenu pozitivnu poruku.

Izvor: haoss.org / Narodni-lekar.com

913 comments