NIKAD NE BACAJTE KORU OVE VOĆKE: Leči psorijazu, hemoroide, skida bradavice, ali TO NIJE SVE!

Saveti, Zdravstveni saveti

Ona je zdrava i bogata je vlaknima, ali i njena kora je veoma korisna. Mi obično bacamo njenu koru, a Indijci je već mnogo godina koriste za razne svrhe.

Utrljajte KORU BANANE na kožu

  • delovaće kao antioksidans,

  • hidratizovaće je,

  • ublažiće svrab, a

  • pomoći će i KOD PSORIJAZE.

Koristi se unutrašnja strana kore.

Protiv HEMOROIDA

Treba dodati da su kore od banana zapravo jestive i prepune hranjivih sastojaka i jedu se u mnogim delovima sveta. Sadrže velike količine vitamina B6 i B12, kao i magnezijuma i kalijuma. Sadrže i malo vlakana i proteina.

Važno je pažljivo oprati koru banane pre nego što se jede, zbog mogućnosti unošenja u organizam pesticida koji se koriste u gajenju banana. Obično se poslužuju kuvane ili pržene, iako se mogu jesti sirove ili staviti u blender s drugim voćem.

Nisu toliko slatke kao meso banana, te se stoga manje konzumiraju.

Koru banane možete koristiti i na razne, druge načine, kao i U KUĆI.

1. OČISTITE LISTOVE biljaka

Korom od banane prebrišite listove vaših sobnih biljaka. Očistiće se od prašine, nahraniti, ali i dobiti sveži sjaj.

2. Stavite ih NA MESO PRI PEČENJU, piše “Espreso”

Ako stavite koru od banane na meso, kada ga pečete, ili na roštilju ili u tiganju, ono će sačuvati sočnost i neće se presušiti.

3. Rešite se AKNI

Kora od banane sadrži enzime koji će povoljno djelovati i nahraniti kožu, pa lice premažite unutrašnjom stranom kore. Na isti način kora pomaže i kod lečenja hemoroida.

4. Izlečite BRADAVICE

Ako imate bradavice negde na koži, znate kako je teško rešiti ih se. Ove, obične, bezopasne bradavice možete otkloniti veoma jednostavno: Unutrašnjom stranom kore mažite bradavice svako veče, a koru banane zatim stavite na bradavice, zamotajte i tako prespavajte. Za najviše dve sedmice, bradavice bi trebalo da nestanu.

5. Izbelite ZUBE

Sve što treba da uradite je da ih trljate unutrašnjom stranom banane dva minuta pre pranja. Brzo ćete videti rezultate.

6. Smanjite SVRAB

Pogotovu nakon uboda komarca. Na mesto uboda prislonite koru banane i svrab će brzo proći.

7. Ublažite simptome DEPRESIJE

Poznato je da banana utiče na pozitivno raspoloženje. Napravite čaj od kore banane. U malu posudu sa provrelom vodom dodajte koru dve banane. Neka ključa zajedno 10-15 minuta, a nakon toga sipajte u šolju. Pomoći će vam i kod nesanice, a i hidriraće telo.

8. Rešite se INSEKATA

Idealno za sve one koji imaju vrt, a ne žele da upotrebljavaju insekticide. Komadiće kore banane zakopajte nekoliko centimetara u dubinu oko biljaka i insekti će ih izbegavati.

 Izvor: svireceptisuzacistu5.info / zdravljenemacenu.com / narodni-lekar.com