med

Naši marketi su puni LAŽNOG MEDA! Otkrijte ga u sekundi

Zdravstveni saveti

Med je veoma zdrav ima antiupalna dejstva, sprječava nastanak mnogih bolest i, jača imunitet, a i ubija kancerogene ćelije.

Idealan je u kombinaciji sa cimetom. U toj kombinaciji je njegovo dejstvo još izraženije.Kombinacija meda i cimeta je dobra i za tretiranje artritisa. U te svrhe ga možete i jesti, ali i masirati se.

Nažalost, na tržištu je sve više nezdravih namirnica. Npr. kada pogledamo voće i povrće, većinom je genetski modifikovano i izaziva rak. Zato dobro pazite da kupujete prirodno uzgajano voće i povrće jer GMO namirnice izazivaju rak.

Osim toga, obratite pažnju i na meso koje kupujete i na to gdje se uzgajalo jer mnogi proizvođači kljukaju životinje hormonima, antibioticima, hemikalijama. Nije ni čudno zašto sve više ljudi obolijeva od raznih bolesti.

Također, vrlo je moguće da vam u ruke dospije “lažni med”, tj med koji je obično proizveden u Kini i sadrži štetne sastojke, a uz to su mu još i dodani antibiotici.

Zbog toga bi trebalo da kupujete med od sigurnih ljudi, od osoba koje brinu o pčelama i uzgajaju ih. Uvijek pogledajte šta piše na vrećici ili kutiji  u kojoj se nalazi kupljeni med. Obratite pažnju na njegovo porijeklo.

Evo nekoliko načina na koje možete provjeriti kakav je med, da li je lažan ili ne:

– Spalite med sa fosforom ili šibicom, a ako se zapali onda je to pravi, čisti med.

Uzmite  čašu vode i stavite meda. Ako se otopi, lažan je. Pravi med se ne otapa u vodi.

Dodajte nekoliko kapi sirćeta u med, ako med počne pjeniti onda je lažan.

U čašu vode stavite malo joda, pa mu dodajte med. Ako poplavi, lažan je.

Izvor: Zivjeti Zdravo

28 comments

Оставите одговор