NAJJAČE prirodno SREDSTVO ZA PODMLAĐIVANJE, borbu protiv RAKA, jačanje IMUNITETA, čuvanje MOŽDANIH FUNKCIJA, AFRODIZIJAK

Namirnice

Ova biljka ima mnogo imena ali najpoznatije je ashwagandha (lat. Withania somnifera). Koristimo je u tretmanima raznih oboljenja decenijama, retka je azijska biljka, koja beleži čak 200 raznih istraživanja. No, treba biti oprezan, jer izvorni ajurvedski produkti, u oko 20% slučajeva, sadrže višak teških metala. Zato jeftinije varijante nikada nisu pouzdane. Nakon provere, ovu namirnicu najbolje je koristiti u obliku praha.

Teglica Himalajskog korena

Ova biljka ima i nadimak “indijski ginseng”, najpre zato što je jak antioksidans i imunoregulator, koji je in vitro pokazao snažno delovanje protiv raznih oblika raka, kao dojke, creva, pluća i limfnih čvorova. Idealno je sredstvo za primenu uz hemoterapiju, jer neobično brzo obnavlja štetu, nastalu na ćelijama, zatim izrazito jako deluje na ljudski mozak.

Ima reputaciju afrodizijaka, a neki mu daju prednost, pred ostalim sredstvima za povećanje potencije, zato što ne izaziva naglo širenje krvnih sudova, što potencijalno može biti opasno, već deluje tako da podiže “ojas”, životnu energiju, koja na Istoku predstavlja sinonim za podmlađivanje tela ali i energiju, nužnu za svaku duhovnu praksu. Neka istraživanja pak ističu da potiskuje strahove i depresiju.

Himalajski koren još spominju i kao odlično sredstvo za usporavanje demencije, staračke senilnosti, parkinsonizma i Alzheimerove bolesti, koje se istražuje vrlo intenzivno. Statistički podaci u Delhiju, prema kojima u zonama gde se ashwagandha koristi mnogo, broj obolelih od Alzheimerove bolesti u životnom dobu do 65 godina, ne prelazi ni 1%!

Kako je ovaj čudesni proizvod Prirode iz kategorije onih koji sadrže mnoge sterole (“biljni steroidi”), korišćenje himalajskog korena, bez nuspojava, pomaže sportistima, bilderima i rekreativcima…

Himalajski koren se preporučuje kod autoimunih bolesti poput multiple skleroze, lupusa, psorijaze, reumatoidnog artritisa, Sjogrenovog sindroma i drugih. Kao imunomodulator smatra se da tamo, gde je imunitet oslabljen, deluje stimulativno a gde je preaktivan, stišava ga. Mada ne postoji NIJEDNO kliničko ili naučno istraživanje, koje bi pokazivalo da može doći do neke neželjene reakcije, povremeno se razvije polemika da li je TEORETSKI moguće da dođe do jačanja imuniteta tamo gde to ne želimo.

Upozorenje uz ashwagandhu je jasno: ne sme je uzimati osoba koja je na kortikosteroidima ili ima neku bolest štitinjače.

Himalajski koren - štapići i prah

Kako oboleli od multiple skleroze, reumatoidnog artritisa, lupusa i drugih autoimunih oboljenja često pate od teških smetnji, a nije im pomogla standardna medicinska terapija, nameće se moralno pitanje, pa makar ono bilo samo teoretske prirode, kao i u ovom slučaju: Da li poslušati tradicionaliste i primeniti ashwagandhu ili do daljnjega pričekati detaljnija istraživanja?

Moj je stav tu jasan i stalno ga naglašavam: Lekar, koji poznaje stanje i situaciju pacijenta, treba da ponese težinu te odluke. Ili je to sam pacijent, koji na svoju odgovornost donosi odluku, koju ponekad za njega ne može doneti niko drugi.

Himalajski koren je najjače prirodno sredstvo za podmlađivanje, obnovu tkiva, jačanje imuniteta i čuvanje moždanih funkcija. Pogotovo pojačan nekim fizikalnim procesima.

Izvori: – https://www.facebook.com/dragopleckoofficial/

              – atma.hr

              – hubpage.com

1.479 comments