MSM – čudotvorni prah ZDRAVLJA i LEPOTE

Namirnice

Biološki aktivni sumpor je jedna od najvažnijih supstanci, zaslužnih za našu dugovečnost i mladolikost. Kako starimo, smanjena je apsorpcija i unos hranjivih materija, pa nam često nedostaje energije, a ćelije sve više i brže propadaju. Kako bismo to stanje što duže izbegli i održali svoje telo vitalnim i mladolikim, potrebno je konzumirati MSM (metilsulfonilmetan) – organski sumpor, prirodno proizveden u zemljinom kišnom ciklusu.

Biološki sumpor, kako i sam naziv upućuje, prisutan je u mnogim vrstama neprerađene hrane, no gubi se termičkom obradom tj. kuvanjem. U poslednje vreme, porastom potrebe za anti-age tehnologijom, zaduženom za usporavanje našeg starenja i načinima kako zadržati vitalnost i mladolikost, MSM se nameće kao idealno, prirodno rešenje. Ovde su navedene glavne prednosti MSM-a, koji se konzumira u obliku praha.

Lepa devojka

Dobrobiti MSM praha

Kolagen i keratin su ključni u proizvodnji zdrave kože, kose i noktiju. MSM je dobro poznati mineral lepote, koji snabdeva telo sumporom, zaslužnim za stvaranje  kolagena i keratina. Poznato je da nedostatak kolagena uzrokuje bore, suvu i ispucalu kožu. Korišćenjem MSM praha drastično se poboljšava izgled i zdravlje kože, a rezultati su vidljivi već za nekoliko nedelja. Zbog toga je i dobio naziv mineral lepote, posebno priznat i cenjen među ženama.

Kako bi njegova apsorpcija bila što bolja, preporučuje se da se uvek uzima s C vitaminom, na primer limunadom ili narandžom, te bilo kojim svežim sokom ili smutijem.

Još jedno važno svojstvo MSM je njegov uticaj na fleksibilnost zglobova, kože i mišićnog tkiva. Njegovom konzumacijom dolazi do povećanja ukupne fleksibilnosti i agilnosti celog tela, jer tkiva i kosti dobivaju potrebnu „sočnost“, koja se gubi godinama i nezdravom ishranom. Na taj način se sprečava i pojava osteoporoze, a telo je duže vitalno i mladoliko.

Takođe, MSM čini naše ćelije propustljivijim. To znači da omogućuje raznim toksinima i otpadnim materijama lakši izlazak iz ćelija, istovremeno omogućavajući hranjivim materijama da se bolje apsorbuju u ćelijama. MSM također uspešno razbija loš kalcijum, onaj koji naše telo ne može iskoristiti, a koji je uzrok mnogih degenerativnih bolesti. To ga čini još jednim odličnim saveznikom našeg zdravlja, pogotovo kosti i zglobova.

Povredjeno koleno

Podiže energiju i uklanja toksine

MSM je veliki podizač telesne energije. Kako naše telo zahteva mnogo energije za probavu (čak 70-80% dnevno), MSM povećava apsorpciju hranjivih materija, tako da je trošenje te energije znatno smanjeno. Telu ostaje više snage i energije za aktivnosti i ozdravljenje, ukoliko smo bolesni. Možemo se osećati lakšim i poletnim već za nekoliko nedelja konzumiranja MSM praha, te primetiti i smanjenje telesne težine.

S obzirom da MSM poseduje snažno antiupalno delovanje na organizam i lakšu eliminaciju toksina iz ćelija, to često može rezultirati i smanjenjem težine, jer se ubrzava i pospješuje metabolizam. Prekomerna težina je u stvari nagomilan otpad, koji treba ukloniti iz tela. Kada se to dogodi, zahvaljujući aktivnom sumporu, dostižemo idealnu telesnu težinu i celokupno telesno zdravlje.

Ukoliko smo izloženi većim telesnim naporima i vežbama, mlečna kiselina, i drugi biološki nusprodukti, uzrokuju bol u celom telu (upala mišića), a MSM povećava sposobnost tela da eliminiše te otpadne materije, čak na ćelijskom nivou. Tako se ubrzava oporavak i oslobađa više energije za telesnu obnovu. Zbog toga se preporučuje konzumiranje MSM praha posle većih telesnih napora i vežbi, kako bi ublažili simptome upale mišića.

Kašičica MSM praha

Doziranje i način upotrebe

MSM prah ili aktivni biološki sumpor treba početi uzimati u vrlo malim dozama zbog njegovog pročišćavajućeg delovanja (Herxheimerova reakcija). Prvih nedelju dana uzeti četvrtinu male kašičice praha i zamešati u tečnosti (po mogućnosti limunadi, svežem soku ili voćnom smutiju, zbog bolje apsorpcije s vitaminom C).

Postupno povećavati, do pola male kašičice da biste za mesec dana dostigli dozu jedne cele, ravne kašičice. Ukoliko ne osećate nikakve neželjene nuspojave, nastavite uzimati proizvoljnu dozu, koja ne prelazi jednu ravnu, supenu kašiku. Kako je blago gorkog ukusa, pomešan sa sokom ili običnom vodom s malo meda, postaje ugodan i pitak.

Nakon mesec dana uzimanja praha, primetićete znatno poboljšanje kvalitete kose, kože i noktiju, te značajan porast energije i ubrzan metabolizam. Nakon par meseci korišćenja, rezultate ćete primetiti i kod bolje pokretljivosti zglobova, smanjenim upalama u telu i povećanjem opšte energije. Uživajte u zdravlju!

Izvor: alternativa.hr

330 comments

Оставите одговор