MATIČNI MLEČ, lek nad lekovima: UBIJA BOLESTI, jača IMUNITET, OPORAVLJA celo telo!

Namirnice

Matični mleč je poznat od davnina – dragocen i redak, čuvao se kao tajna lepote plemkinja. Kinezi i Rusi već odavno istražuju delovanje matičnog mleča i do sad su otkrili mnogo čudesnih svojstava ovog prirodnog leka

Matični mleč jedan je od najlekovitijih pčelinjih proizvoda. Njegova lekovitost pomaže kod mnogih bolesti, a nutricionisti ga smatraju najsavršenijom namirnicom na svetu. On leči, hrani i revitalizuje telo.

Bogatstvo hranjivih sastojaka

Matični mleč je bogat izvor minerala, vitamina, proteina i enzima. Sadrži vitamine A, B, C, D i E, s posebno visokom koncentracijom vitamina B5 (pantotenske kiseline) i vitamina B6. Ukupna količina vitamina u jednom gramu matičnog mleča je 336 do 351 miligrama.

Jača nervni sistem, obnavlja energiju i daje vitalnost!

Matični mleč je jedini prirodni izvor acetilkolina u čistom obliku. To je neurotransmiter koji omogućuje prenos impulsa između nervnih ćelija u organizmu. Sadrži različite minerale, enzime, 18 vrsta aminokiselina kao i mnoge supstance koje sprečavaju razvoj bakterija i virusa.

Belančevine matičog mleča sadrže većinu aminokiselina, u sklopu kojih se nalazi i osam nezamenjivih – valin, leucin, izoleucin, treonin, metionin, fenilalanin, triptofan i lizin.

Glavni predstavnici šećera u matičnom mleču su glukoza i fruktoza. One spadaju u kategoriju redukcionih šećera koje ćelija može direktno da apsorbuje i koristi kao energetski materijal, bez trošenja insulina. Sastav matičnog mleča varira u zavisnosti od godišnjeg doba, fiziološkog stanja pčela i uslova u kojim se čuva.

Med u činiji

Lekovita svojstva matičnog mleča

pedijatriji su zabeleženi mnogi pozitivni rezultati lečenja matičnim mlečom kod hipotrofije, bolesti pluća i centralnog nervnog sistema, te u lečenju novorođenčadi s unutrašnjom moždanom traumom. Matični mleč odličan je za lečenje poremećaja u ishrani kod male dece.

Matični mleč kao prirodni anabolik pomaže kod slabosti zbog bolesti ili starosti. On daje iznenađujuće i trajne efekte izlečenja različitih bolesti koje su posledica sklerotičnih i klimakteričnih procesa.

Ustanovljeno je da sportisti koji uzastopno dve nedelje uzimaju matični mleč povećavaju izdržljivost. On je izvrstan u ishrani sportista zbog proteina koje sadrži.

Podstiče organizam na brži oporavak od ozleda poput lomova i rana.

Pomaže i u lečenju kardiovaskularnih bolesti. Na tom području su urađena istraživanja u SAD-u i Rusiji, te su zabeleženi mnogi pozitivni rezultati.

Matični mleč pomaže kod stenokardije, ateroskleroze, povišenih triglicerida, visokog holesterola i problema s pritiskom.

Matični mleč se često koristi u lečenju neplodnosti kod žena i muškarca. Međutim, potrebno je i vremena i novca da bi se terapija kvalitetno napravila.

Matični mleč takođe ublažava posledice uzimanja kontracepcijskih pilula.

Matični mleč reguliše menstruaciju, promene u menopauzi i klimakteriju. Povoljno utiče na rad polnih žlezda i čuva zdravlje materice.

Med na usnama

Neka istraživanja su pokazala da matični mleč i drugi pčelinji proizvodi zaustavljaju rast tumora. Deluje i protiv dobroćudnih cisti i smanjuje tegobe hemoterapije.

Matična mleč ublažava stres, polnu nemoć i nesanicu. Ima svojstva prirodnog antibiotika – deluje protiv bakterija i gljivica.

Svojim diuretskim delovanjem uspostavlja normalan rad creva.

Odlično je sredstvo za jačanje imuniteta. Posebno je dobro uzimati matični mleč u svrhu prevencije u sezoni gripa i prehlade.

Matični mleč generalno čuva zdravlje kostiju i stimuliše nervni sistem.

Matični mleč se danas može pronaći u mnogim kozmetičkim proizvodima. To je opravdano jer je bogat kolagenom i Koenzimom Q10, sadrži i kompleks B vitamina koji povoljno utiču na zdravlje kose, noktiju  i kože. Leči i kožne probleme poput akni i psorijaze.

Studenti u vreme ispita često posežu za pripravcima od matičnog mleča jer je odličan za pamćenje, izdržljivost, koncentraciju i budnost.

Odličan je saveznik kod problema s težinom jer uspostavlja ravnotežu metabolizma.

Med u tegli

Matični mleč se koristi u lečenju:

– artritisa i reume

– visokog holesterola

– hroničnog umora

– impotencije i neplodnosti

– oslabljenog imuniteta

– stresa, depresije i teskobe

– visokog krvnog pritiska

– kožnih problema

– dijabetesa

– hroničnih infekcija

– gojaznosti

Matični mleč možete pronaći u obliku tableta, tečnosti ili praha. Možete ga kupiti i u svežem obliku kod pčelara. Da bi se dobilo pola kilograma matičnog mleča, potrebno je 5 – 6 meseci. To je razlog njegove visoke cene. Sveži matični mleč ima kratak rok trajanja, zbog toga ga zamrzavaju i pretvaraju u prah. Taj se proces naziva liofilizacija.

 Važno je znati

Matični mleč se ne sme uzimati metalnom kašičicom jer metal uništava njegove važne sastojke.

U kojem god obliku ga uzimali, svež ili liofilizovan, matični mleč stavite pod jezik i pustite da se tako apsorbuje i direktno uđe u krvotok.

Pčela na cvetu

Napomene:

Osobe koje su imale transplantaciju ne smeju da uzimaju matični mleč, jer zbog njegovog imunostimulirajućeg delovanja moguće je odbacivanje organa.

Tokom uzimanja matičnog mleča možete dobiti proliv i osip. To se dešava zbog procesa detoksikacije i izbacivanja štetnih materija iz organizma, a trajaće samo par dana.

Izvor: alternativa-za-vas.com

413 comments

Оставите одговор