KAKO radikalno POBOLJŠATI ODNOSE!

Psihologija

Da li postoji jedno pravilo, koje može kardinalno poboljšati sve naše odnose? Da bismo dali odgovor na ovo pitanje, analizirajmo naše odnose sa drugima:

Bez obzira da li je to odnos sa Bogom, da li je odnos sa duhovnim učiteljem, sa drugim ljudima, koji su pored nas, da li je to odnos sa našim  bračnim partnerom ili našom decom, svi odnosi rade po istom principu!

Postoji jedno jednostavno pravilo, koje ako budemo sledili, naše odnose ćemo znatno poboljšati. Jednostavno pravilo, koje nije lako slediti, glasi:

NE TREBA NIŠTA OČEKIVATI!

Naši problemi nisu u tome, što nešto ne dobijamo u odnosu. Naši problemi su u tome, što nam se čini da nešto nedovoljno dobijamo.

Sve to, što nam treba dobijamo u odnosu sa Bogom. Gospod zna šta nam treba. Gospod zna šta da nam da. Naš problem je što uvek očekujemo nešto drugo, očekujemo više.

Isto tako i sa drugim ljudima, sve vreme očekujemo nešto, umesto da radimo nešto, doprinosimo nešto u tim odnosima, mi očekujemo. A kada očekujemo, šta očekivanja po pravilu rade? Ne ostvaruju se, zar ne? Kada se očekivanja ne ostvaruju, mi se nerviramo. A ako ne očekujemo, onda neće biti ni nerviranja.

Je li logično?

Jedan razloga manje za nervirenje!

Izvor: bebamur.com

331 comments

Оставите одговор